Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van még megbízható szívó...

Van még megbízható szívó benzines suv vagy egyterű, amit 2014 után is gyártottak?

Figyelt kérdés
2020. szept. 7. 10:04
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Az enyém kérlek szépen (2.0 TFSI) városban 8-9 körül fogyaszt dinamikusabb tempónál is, 120-as autópályatempónál 6-7 körül, erős autópályatempónál (170-180) olyan 8 körül megint.

Automata váltó és start/stop (regeneráló fékezéssel) valamennyit gondolom segít, de ez alapból is egy nagyon jó fogyasztás szerintem. 2015-ös gép. Nagyon jók a modern turbómotorok.

Amúgy 130e van benne, abban igazad van, hogy érdemes visszatérni erre a kérdésre 200e körül. :)

2020. szept. 7. 15:43
 12/28 A kérdező kommentje:
Ha ez a valós/mért fogyasztása, akkor az tényleg nem vészes. De nincs benne sok km és még csak 5 éves. Gondolom karban tartod rendesen és nem 30e km-t mész egy olajjal.
2020. szept. 7. 18:00
 13/28 anonim ***** válasza:
0%

"De elfognak menni ezek 5-600e km-t vagy még többet motor/turbó/részecskeszűrő csere nélkül?"

Nem. De egy átlagos szívómotor sem fog elmenni ennyit komolyabb gond nélkül, kár is ebbe az idióta álomba ringatni magunkat. A turbósítás előtti korszakban sem volt olyan, hogy egy adott motortípus ÁTLAGBAN kibírt ekkora futásteljesítményt hiba nélkül.

Nem tudom mire fel van ez a szívóbenzin mánia, városi forgalomban, rövid útvonalakon használt szívóbenzinek ugyan úgy beadják a kulcsot, motorkímélőbb felhasználásnál pedig egy turbósnak sem lesz előbb baja, mint a szívós társának. Ráadásul az 1,6 Vitarákkal is csak két "apró" probléma volt: annyira volt áramvonalas mint egy szekrénysor, szóval baromi sokat evett és cserébe döglött is volt a motor, gyenge volt mint a harmat.

2020. szept. 7. 18:27
 14/28 A kérdező kommentje:
13. Te is baromira értessz a kocsikhoz látom. 1.6 vitata átlagfogyasztása 5-5,5liter. Tudom mert vezettem már többször! Ez a"baromi sok" neked? Ráadásul meghibásodási lehetőség 200e km-ig 0 azaz nulla.
2020. szept. 8. 00:29
 15/28 anonim ***** válasza:
33%

"13. Te is baromira értessz a kocsikhoz látom. 1.6 vitata átlagfogyasztása 5-5,5liter. Tudom mert vezettem már többször! Ez a"baromi sok" neked? Ráadásul meghibásodási lehetőség 200e km-ig 0 azaz nulla."

1. A büdös életbe nem fog az városban, meg autópályán 5,5 litert sem ennyi százon :D 70-80-al gurulva egy országúton esetleg. Ezen kár is vitatkozni. Hisz pont ezért került ki a motorkínálatból: túl sokat evett.

2. Aha, ha 200 ezer km-ig nulla a meghibásodási lehetősége, akkor miért van rá kevesebb garancia a Suzukinál, mint a turbós modellekre? :D

2020. szept. 8. 10:55
 16/28 anonim ***** válasza:
29%

Egyszerűen nincs igazad. Városban használva az 5,5 teljesen reális (feltéve hogy nem egy kilóméteres távocskákra használod), autópályán nekem ment le 5 alá is már (1,6 Vitara).

A turbós motorra meg azért adnak plusz garanciát, mert nélküle nem vennék meg az emberek.

2020. szept. 8. 11:01
 17/28 anonim ***** válasza:
61%

Természetesen, van hogy évente többször is elviszem olajcserére, bár mostanában évente 1 jön ki, Castrol Edge II 5w30 kerül bele. Minden csereérett alkatrész késlekedés nélkül új gyári alkatrészekre cserélve.

(2.0 TFSI-s válaszoló vagyok)

2020. szept. 8. 11:28
 18/28 A kérdező kommentje:
15. Még jó hogy átlagfogyasztást írtam. Miért milyen drága alkatrész mehetne tönkre egy láncos szívóbenzines suzukiban szerinted?! És igen, mint előttem is írják (nagyon jól) másképp nem vennék meg a turbós suzukit. De hozzá kell tenni, hogy ez a plusz gari csak úgy van ha minden kötelezőt betartassz és mindig időben viszed mindenre.
2020. szept. 8. 13:27
 19/28 anonim ***** válasza:
33%

"15. Még jó hogy átlagfogyasztást írtam."

Ja, egy 5,5 literes átlagfogyasztáshoz kb. az kéne, hogy 3 liter körül egyen országúton, meg autópályán is 4 körül. Ilyet maximum dízellel lehet csinálni. Utálom ezt csinálni, de itt most én abban maradok a véleményedtől függetlenül, hogy ez egy baromság. Valós használatnál egy 1,6 szívó Vitara, a motor karakteréből és az autó magasságából adódóan sem fog soha a büdös életben 5,5-öt enni vegyesen.

"autópályán nekem ment le 5 alá is már (1,6 Vitara)"

Hogy, hátszéllel, lejtőn lefele, 90-el csorogva egy kamion mögött? Valós 130-nál, sík úton is bőven 8 fölött fog kajálni.

" Miért milyen drága alkatrész mehetne tönkre egy láncos szívóbenzines suzukiban szerinted?! És igen, mint előttem is írják (nagyon jól) másképp nem vennék meg a turbós suzukit. De hozzá kell tenni, hogy ez a plusz gari csak úgy van ha minden kötelezőt betartassz és mindig időben viszed mindenre."

Jajjj, aranyapám, azért az utóbbi pár év maradék szívóbenzines motorja sem olyan faék egyszerű mint 20 éve voltak :D Másrészt meg nem arról van szó, hogy milyen drága alkatrész fog tönkremenni, hanem valami úgyis tönkre fog a legtöbbnél. A régi, jóval egyszerűbb benzines autók sem mentek el szervíz nélkül 200-at ÁTLAGBAN.

Az meg hogy máshogy nem vennék a turbós Suzukit hülyeség, nincs is már pl. a Vitarába szívó motor.

A gari meg nyivlán mindenhol úgy működik, hogy minden kötelezőt betartasz és időben viszed mindenre. Ha nem tartod karban az autódat, akkor a jó isten se csinál neked olyan szívó vagy turbó motort, ami elfut nemhogy 200-at, de 30-at se... :)

2020. szept. 8. 17:51
 20/28 A kérdező kommentje:
19. Szakértőkkel nem vitatkozom, aki ilyen magas szinten ért állítása szerint a kocsikhoz. :) De ha te mondod, biztos mindegyik japán láncos szívómotor egy hulladék, ami még 200e km-t se megy el. Ráadásul rengeteget fogyasztanak akár 6 litert is vegyesben. :)
2020. szept. 8. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!