Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Klíma nélküli autó vásárlása?

Klíma nélküli autó vásárlása?

Figyelt kérdés
Használt autót nézek, 15-20 év körülit. A klima nélküli autók jóval olcsóbbak. Számomra annyira nem fontos a klima, inkább legyen az auto makulátlan akkor már, inkább azt fizetem meg. S arra sincs garancia, hogy a klímás autóban a klíma nem adja meg magát pár hónap múlva. Nem Pesten élek, nem autópályázok, napi 20-25 km-t megyek, tehát keveset, szüleim kocsijába is megtudom számolni a kezemen mikor használtam klímát. Mit gondoltok?
2020. szept. 7. 08:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk, hogy neked kell eldönteni, hogy számodra mennyire fontos... Ha nem kell klíma akkor vedd anélkül.
2020. szept. 7. 08:55
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Kétzónás klímával rendelkező autóm van, de városban szinte soha nem kapcsolom be. Feleslegesnek tartom. Épp hogy lehűtené az autót, már meg is érkezek. Na meg városban simán lehúzom az ablakot, nem zavaró.

Autópálya az már más téma. Ott megsüketülnék órákon keresztül lehúzott ablakkal. ott megy végig a klíma. De nem erre használod. Eladhatóságot sem hiszem, hogy egy ilyen idős autónál számottevőn befolyásolja. 20 évesen megveszed. Mire eladnád 25-30 évesen, ilyen korú autóban ha csak a klíma hiánya a legnagyobb gond, az már régen jó.

Szóval ilyen autóban, ilyen felhasználásra én sem ragaszkodnék a klímához.

2020. szept. 7. 09:02
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Autókereskedők mondják, hogy a klíma nélküli autók nagyon nehezen adhatók el. Vagyis jó alkupozícióban leszel, ugyanannyi pénzből lényegesen jobb állapotú autót tudsz venni magadnak.

Mondom ezt úgy, hogy én is kizárólag klímás autót vennék. :-)

2020. szept. 7. 09:10
 4/11 anonim ***** válasza:
15%

Soha többet klíma nélküli autót. Pláne rövid utakra, amikor átszellőzni, kihűlni sincs ideje rendesen. Télen meg jó a párátlanításra is.

Ennyi erővel motor nélkülit vegyél, mert lehet, hogy a motor romlik el benne pár hónap múlva.

2020. szept. 7. 09:16
 5/11 A kérdező kommentje:
Na, ja. Ha amúgy lenne újonnan 2 millióért valami klíma nélküli járgány, biztos megvenném :D De egy Dacia is ott kezdődik, hogy 2.6 milla.
2020. szept. 7. 09:16
 6/11 A kérdező kommentje:
Folyamatos haladásnál én feleslegesnek tartom, utolsó. Nyilván, ha nagy városban élnék, ahol gyakoriak a dugók, klímásat vennék én is. Nem értem a provokációdat, amúgy.
2020. szept. 7. 09:18
 7/11 anonim ***** válasza:
11%

Azért hogy mennyi idő alatt hűti be, az mondjuk eléggé autófüggő... nekem viszonylag erős klímám van, de nagyon kicsi maga az autó, kb. 3 perc alatt a beállított hőmérsékleten van a levegő.

2020. szept. 7. 09:32
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
#6: Kinek mi, ha kint áll a napon az autó, nagyon nem mindegy, hogy büdösen, teljesen átázott póló/ing van rajtad amikor megérkezel valahova, vagy nem. (Bár igaz ez, akkor is ha nem tűző napról indulsz)
2020. szept. 7. 09:51
 9/11 anonim ***** válasza:
26%

25 km-ekre valoban feleleges a kilma, max ha pl. szivbeteg lennel.

Jo otlet a penzt inkabb az atlalanos allapotba tolni

2020. szept. 7. 09:59
 10/11 anonim ***** válasza:

Esetemben 10-15 perc amíg autóban ülök. Kis túlzással tovább tart amíg kimegyek az épületből a munkahelyi parkolóba, otthon pedig amíg a garázsból átmegyek a házba.

Munkahelyemen a koronavírus miatt idén tilos volt a klímát használni. Szóval nem attól a 15 perctől leszek izzadt és büdös, amíg az autóban ülök feltolt napvénytetővel, átjáró menetszéllel. Ha tehetem, soha nem a tűző napon parkolok. Inkább sétálok pár száz métert, ha cserébe az autót árnyékban tudom letenni.

Ha bekapcsolom a klímát, nálam is szinte azonnal érezni, hogy hűvöset fúj. Pár perc alatt le is hűti az autót. De van értelme? Szerintem nem sok. Hosszabb úton természetesen használom én is. Arról nem is beszélve, hogy mielőtt megérkezek, mindig előbb kapcsolom ki a klímát, hogy az elpárologtatót ki tudja szártani a ventilátor légárama. Az előző autómat 15 éves koráig használtam és soha nem éreztem büdösnek a klímát. Pollenszűrő cseréjét, rendszer tisztítását is inkább csak az eltelt idő miatt végeztem évente. Ellenben a céges autóknál, ahol erre nem figyeltek, irdatlan büdös poshadt levegőt fújt a rendszer.

2020. szept. 7. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!