Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi ideig lehet károsodás...

Mennyi ideig lehet károsodás nélkül egy helyben állva kocsit túráztatni?

Figyelt kérdés

2020. szept. 5. 16:25
 1/9 anonim ***** válasza:
60%

Ameddig ki nem fogy az üzemanyag, rövid távon semmi baja nem lesz, persze nyilván nem tesz jót a motornak. Cserébe legalább nem kopik a futómű meg a fékek.

Amúgy feltűnési viszketegségben szenvedő kispöcsű gyökerek szokása.

2020. szept. 5. 16:32
 2/9 anonim ***** válasza:
43%
MINEK?
2020. szept. 5. 18:31
 3/9 anonim ***** válasza:
31%

Azért a nagyobb teljesítményű autóknál a menetszél is be van kalkulálva, álló helyben hosszabb idő alatt túlmelegedhet ez meg az.

Gondolok például a kipufogóleömlőre. Menet közben folyamatosan hűlni tud, álló helyben nagyon hamar a meggypiros állapot játszik. Ami egy tiszta motortérben nem gond, de legyen a közelben csak pár csepp olaj, vagy egy rosszul rögzített kábelköteg.

2020. szept. 5. 19:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
#3: Ez igaz, viszont gondolom üresjáratban akarja túráztatni szerencsétlen autót, úgy meg nincs nagy terhelés, tehát nem is melegszik annyira, mint menet közben.
2020. szept. 5. 19:47
 5/9 anonim ***** válasza:
43%
Ne piszkáld fater kocsiját, mert rá fog csapni a kezedre.
2020. szept. 5. 20:33
 6/9 anonim ***** válasza:

ha nem is mindent mutatnak meg, de néha bepillantást engednek a nagy autó-motor gyártók a laborjaikba. Itt látni az üveghangon járó motorokat(is), ahol azt vizsgálják, hogy mennyit bírnak a motorok..az alap, hogy egy afrikai autópályán nyélgázon hány száz kilométert képes menni a motor hiba nélkül.

Én például naponta kétszer hajtottam egy japán kisbuszt padlógázon oda 200, vissza 200 kilométeren keresztül 9 fővel, 45 fokos melegben. Soha nem volt probléma(igaz 120-nál többet nem tudott)

Ennek a busznak a motorja számtalan más autóban is kiválóan működik. Persze a gyártás előtt hónapokig tesztelték üveghangon, igaz erős léghűtéssel.

Bírnia kell a sivatagot is, és a szibériai hideget is.

Hogy otthon ezt hogy lehet megcsinálni, ahhoz egy próba kellene. Szerintem otthon nem menne fél óránál tovább állóhelyben, padlógázzal.

2020. szept. 7. 21:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Keverékolajzásosnál nem praktikus sokáig túráztatni.
2020. szept. 7. 21:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Keverék-olajzásosnak sem lesz semmi baja. Lásd: 601-es Trabant.
2020. szept. 7. 21:28
 9/9 anonim ***** válasza:
...ez ugye úgy van keverékolajzásosnál, hogy az adott fordulatszámhoz vélhetőleg terhelés melletti a kenés méretezése, és üresjáratban a nagyobb fordulatszámhoz kevesebb gáz elég - tehát olaj is kevesebb van. Anno vittem egy barátomat, az ő Trabantjával, és egy hosszú, egészen enyhe lejtőn néha visszavettem a gázt, mire megkérdezte, miért csinálom. Elmondtam ezt az ideológiát, amire közölte, hogy ezt ő nem érti. Hát, benne volt a Trabant manualban is...
2020. szept. 7. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!