Hogyan kell parkolni? A gázt nyomni kell vagy kúszásban kell parkolni?
Figyelt kérdés
Hátrafelé két autó közé hogyan kell parkolni?
Kúszásban kell parkolni úgyhogy a gázhoz nem érünk hozzá vagy pedig a gázt finoman kicsit kell csak nyomni?
A kúszást akkor kell használni a vezetésben amikor parkol az ember ,meg a dugóban?
Vagy a kúszást nem szabad és nem is kell használni?
2020. szept. 3. 17:11
1/15 A kérdező kommentje:
Tehát automata váltós kocsival a fékkel kell parkolni sima manuális kocsival pedig a kuplungal?
2020. szept. 3. 17:12
2/15 anonim válasza:
Én csak a fékkel+kúszással szoktam parkolni, ritka hogy kelljen oda gáz is.
3/15 anonim válasza:
Automata fékbol.
Kezinel en kuplunggal szoktam .
Ha emelkedo van hatra akkor mindkettonel kell rasegiteni gazzalm
4/15 anonim válasza:
(#2, mármint automata esetén, manuálissal pedig egyenes terepen elég a csúsztatott kupling)
5/15 anonim válasza:
A kúszás egészen mást jelent. A kuplung csúsztatása nem tesz jót a szerkezetnek, de centimétermenetnél szinte elkerülhetetlen.
A parkolás sem igényel másfajta gépkezelést, mint bármely más művelet. Hogy az alapjárat (nem nyomom a gázt) minden kocsit meg tud-e mozdítani, nem tudom. Az enyém sík úton gázadás nélkül nem megy hátra.
6/15 anonim válasza:
Nekem úgy tanítja az oktatóm, hogy lassan, csúsztatott kuplunggal parkoljak. A féket sem szabad nyomni, csak a végén, ha meg akarok állni. Amúgy kuplung be, emel, ha lassulni, vagy megállni akarsz egy pillanatra, mdgint be a kuplung teljesen. Ha kész vagy a parkolással, kuplung fékkel megállsz, majd üres, kézifék.
7/15 anonim válasza:
Attól függ milyen autód van, meg hogy milyen gyorsan akarsz parkolni :D egyszer láttam egy palit aki egy smarttal kb padlógázzal hajtotta végre a manővert
8/15 anonim válasza:
Ha lassan csinálod, akkor elég a kuplunggal játszani. Persze ha szintkülönbség is van (pl. járdaszegély, emelkedő stb.), akkor nem fog menni gáz nélkül.
9/15 anonim válasza:
Majd az oktatód megmutatja az első vezetésórán. Nincs ilyen általános szabály, hogy soha nem kell gáz, vagy mindig csúsztatni kell csak a kuplungot.
10/15 A kérdező kommentje:
Hát majd én automatára akarok menni ott meg majd a féket kell majd csúsztatni legalábbis azt mondtátok.
2020. szept. 4. 09:41
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!