Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sokan miért vannak úgy oda a...

Sokan miért vannak úgy oda a dacia-ért amikor egyáltalán nem komfortos autó?

Figyelt kérdés
Megveszik 3-4 millió forintért ezeket a rossz minőségű csörgő zörgő román "autókat" amikor annyi pénzért vehetnének egy használt mercedest is.Abba még 180-nál is síri csend van az utastérben a dacia-ban meg 110-nél is zavaró a szélzaj meg az erőlködő motor.Miért nem vesznek inkább egy finom német luxus autópálya-cirkálót?
2020. szept. 2. 19:46
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
77%
Ne a gyakorin önigazold magad. Erre való a frászbuk.
2020. szept. 2. 20:07
 12/31 anonim ***** válasza:
57%

A másik, hogy még mindig az egyik legelterjedtebb jármű a 15 éves Swift, Wagon R+, meg a szintén évtizedes Corsa.

Most komolyan ezek mellett mért “ciki” egy több milliós új autó, ami ár/érték arányban abszolút korrekt (Logan)?

2020. szept. 2. 20:10
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert az emberek 99%-a nem ért egy használt autó középsz..r szintű átvizsgálásához sem és ezt egy csekély részük tudja is magáról.

Ha neked évi pár ezer km-t városban poroszkálni kell egy autó arra, hogy bevásárolj, meg elvigye a seggedet melóba, akkor mit veszel:

- Egy új, garanciás, tervezhető fenntartású, ismert előéletű autót.

- Egy zsákbamacskát, aminek a várható komolyabb problémáiról a jó ég se tud pontosat és az előélete is tisztázatlan.

Persze vannak használtból is nagyon jó, megbízható típusok, ismert előélettel, szervízkönyvvel, leellenőrizhető futásteljesítménnyel, miegymással, de azoknak az ára is olyan.

2020. szept. 2. 20:11
 14/31 A kérdező kommentje:
Tudni kell autót venni.Nem önigazolásért tettem fel a kérdést hanem mert én belelátok ezekbe az autókba,apám autószerelő.Meg lehet nézni mondjuk egy e vagy s osztály futóművét egy swiftéhez képest.Én ha veszek egy autót az az első hogy vezérlés csere,összes folyadék cseréje + szűrők cseréje. Sokszor olyan autót vettem amit apámhoz hordtak és tudtam hogy jó állapotban van így soha nem is szívtam autóval,kivéve egy alkalommal de az előfordul.Láttam én már s osztály ajtaját szétszedve és olyan merevítések vannak benne hogy ha lelököd egy hídról még akkor is egybe marad.A dízelek meg nem elromlanak hanem elhasználódnak bennük az alkatrészek ezért meg nem lehet szidni egyik márkát sem mert ez a common rail dízelek velejárója.
2020. szept. 2. 20:18
 15/31 anonim ***** válasza:
31%
Törésteszteken pedig nem végez semmivel sem rosszabbul egy új Duster mint bármelyik Mercedes...
2020. szept. 2. 20:20
 16/31 anonim ***** válasza:
52%
#6 ámen
2020. szept. 2. 20:22
 17/31 anonim ***** válasza:
87%
Aki ilyen autót vesz valszeg magasról leszarja ezeket a kritériumokat. Olcsón vigyen el A-ból B-be akár 7-10-15 éven át és erre teljesen elég egy új Dacia (a hangsúly az olcsón van)
2020. szept. 2. 20:27
 18/31 anonim ***** válasza:
55%

Mert olcsó, és a magyar emberek egy része odavan az új autóért.

És mivel nincs pénze, igy vezs egy 3 milliós Dacia t részletre, aztán vigyorogva meséli a szomszédjának hogy neki hú de mien fazsa új autója van....

2020. szept. 2. 20:28
 19/31 anonim ***** válasza:
56%

#15: te aztán jól tájékozott vagy. Az EuroNCAP 3 csillagos Duster ugyanolyan, mint pl. az osztályvezető CLA...

Azért tegyed a szívedre a kezed és írd már meg, balesetkor mégis melyikben ülnél szívesebben?

Egyébként az új autó varázsa miatt veszik meg. Van előnye; pár évig biztosan nem kell rá költeni a kötelező szervíz, biztosítás és CASCO kivételével (ok, CASCO nem kötelező, csak racionális kiadás).

A másik ok, hogy sokan nem tudják milyen a prémium autó. Én Suzukiból váltottam Volvora. Kényelem és zajcsökkenés szintje kiemelkedő.

2020. szept. 2. 20:29
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Ami még kimaradt:

Az elmúlt 1 évben a nagycsaládos 7 üléses támogatás miatt is nagyon sokan vettek Daciát - Lodgy-t - , az idei év első felében ez volt a legtöbbet üzembe helyezett autó Mo-n.

2020. szept. 2. 20:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!