Mit jelent pontosan az hogy kúszás mikor kúszik az autó?
Azt hallottam hogy ha a automata váltós kocsi sebességben van és felengedjük a lábunkat a fékről akkor elkezd kúszni ,de az mit jelent?
Vannak olyan manuális kocsik pl a mi kocsink olyan volt hogy benyomtam a kuplungot és amikor finoman elkezdtem felengedni az autó elindult lassan , pedig a gázhoz hozzá sem értem ,most akkor ezt jelenti a kúszás?
automata váltókat nem így tervezték
manuálisak meg ilyenek így müködik a kuplung
"Én csak azt nem értem hogy mi értelme van a kúszásnak miért csinálták így a kocsikat ,vagy hogy mire való a kúszás?"
Vegyél egyet és megérted.
q..va kényelmes.
Állsz ki a parkolóból. Felengeded a gázt. Rálépsz a fékre. Gyök kettővel gurul ki a parkolohelyről. Ha jön valaki jobban nyomod a féket és megáll nem fullad le. Amúgy sehol nem fullad le. Nincs kézifékes indulás. Emelkedőn lámpa. Amikor lelépsz a fékről nem gurul hátra. Kis gázra elindul előre. Annyival fejletteb egy csóró gyerekeknek árult kuplungos xartól, mint az a 4G-s mobiltelefon Winetto füstjeleitől.
Amelyik amúgy a váltófelépítéséből következően nem kúszna, abba szándékosan teszik bele, pl a Toyota hibridek. Ha D-ben van, és nem nyomod a féket, akkor a villanymotorral szép lassan elkezd kúszni, lehet hogy a benzinmotort be sem indítja. Pusztán azért, mert parkoláskor, dugóban araszolva ez egy hasznos funkció.
Kézi váltóssal nehezebb megtalálni azt a pontot a kuplungon, ahol kúszni kezd, de általában ezt már a tanfolyamon beleverik a tanulóba. Más kérdés, hogy hosszabb távon ez eléggé káros a kuplungra. Ezért láthatod azt, hogy dugóban mindig akad egy-két ember, aki inkább kivár annyit, hogy az előtte lévő kicsit eltávolodjon, és utána teljesen felengedett kuplunggal egyesben alapjáraton éri utól, majd kiveszi üresbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!