Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelent pontosan az hogy...

Mit jelent pontosan az hogy kúszás mikor kúszik az autó?

Figyelt kérdés

Azt hallottam hogy ha a automata váltós kocsi sebességben van és felengedjük a lábunkat a fékről akkor elkezd kúszni ,de az mit jelent?

Vannak olyan manuális kocsik pl a mi kocsink olyan volt hogy benyomtam a kuplungot és amikor finoman elkezdtem felengedni az autó elindult lassan , pedig a gázhoz hozzá sem értem ,most akkor ezt jelenti a kúszás?

2020. aug. 25. 16:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

automata váltókat nem így tervezték

manuálisak meg ilyenek így müködik a kuplung

2020. aug. 25. 20:01
 12/16 Buf ***** válasza:
84%
A kúszás azért jön létre, mert a váltó előtt van egy wandler vagy citrom nevű alkatrész ami a kuplungot helyettesíti, ez kb két egymással szemben forgó venntilátor az egyiket a motor hajtja a másik a váltót hajtja. Ebben az egész szerkezetben olaj van, amikor forog a motor az egyik ventillátor lapát áramlást kelt ami megforgatja a másikat, ha nem adsz gázt az áramlás kicsi ezért csak kicsit mozdul az autó. Kúszik. Az elekrtomos autókban nincs szükség wandlerre mert ott a motor csak akkor forog amikor gázt adsz, nincs állandó forgó mozgás ezért ha megállsz azt nem kell megszakítani.
2020. aug. 25. 20:20
 13/16 anonim ***** válasza:
75%

"Én csak azt nem értem hogy mi értelme van a kúszásnak miért csinálták így a kocsikat ,vagy hogy mire való a kúszás?"

Vegyél egyet és megérted.

q..va kényelmes.

Állsz ki a parkolóból. Felengeded a gázt. Rálépsz a fékre. Gyök kettővel gurul ki a parkolohelyről. Ha jön valaki jobban nyomod a féket és megáll nem fullad le. Amúgy sehol nem fullad le. Nincs kézifékes indulás. Emelkedőn lámpa. Amikor lelépsz a fékről nem gurul hátra. Kis gázra elindul előre. Annyival fejletteb egy csóró gyerekeknek árult kuplungos xartól, mint az a 4G-s mobiltelefon Winetto füstjeleitől.

2020. aug. 26. 10:00
 14/16 anonim ***** válasza:

Amelyik amúgy a váltófelépítéséből következően nem kúszna, abba szándékosan teszik bele, pl a Toyota hibridek. Ha D-ben van, és nem nyomod a féket, akkor a villanymotorral szép lassan elkezd kúszni, lehet hogy a benzinmotort be sem indítja. Pusztán azért, mert parkoláskor, dugóban araszolva ez egy hasznos funkció.

Kézi váltóssal nehezebb megtalálni azt a pontot a kuplungon, ahol kúszni kezd, de általában ezt már a tanfolyamon beleverik a tanulóba. Más kérdés, hogy hosszabb távon ez eléggé káros a kuplungra. Ezért láthatod azt, hogy dugóban mindig akad egy-két ember, aki inkább kivár annyit, hogy az előtte lévő kicsit eltávolodjon, és utána teljesen felengedett kuplunggal egyesben alapjáraton éri utól, majd kiveszi üresbe.

2020. aug. 26. 10:45
 15/16 anonim ***** válasza:
Kúszás pl pirosnál gurulgatáshoz, parkoláshoz, elsőbbségadás kötelezőhöz érve (mikor pl nem látod be az utat, tehát nem jöhetsz gyorsan, de ugye automatikusan megállni sem kell, ha nem jön senki) jó, hogy lassan érkezz, ne egy satufékkel állj meg. De te ezt nem gyakoroltad a tanfolyamon? Az első dolgok között szokott lenni, amint a tanuló kimegy a forgalomba.
2020. aug. 27. 12:24
 16/16 anonim ***** válasza:
Balesetveszélyes meg akkor lesz, ha nem fékezel időben. De ha erre nem képes valaki, akkor az egész helyzet maga balesetveszélyes, független attól, hogy 5-el, 50-el vagy 120-al megy.
2020. aug. 27. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!