Motorfék tehet kárt az autóban?
nem
a motorfék max akkor nem tesz jót ha ész nélkül váltazs vissza
Amugy hasznos is a motorfék, mert segít lassúlni, nem kopik a fék és a hajtás is foylamatosan megmarad
#4: nem tudom ezt elképzelni, közúton sehol nincs olyan helyzet, ami hasonlít versenypályára.
Ha azt veszed észre, hogy leváltásnál a kuplung felengedésekor a fordulatszám megnő, akkor rosszul csináltad és károsodhat az autó több ponton is. A fordulatszámot mindig hozzá kell igazítani a kiválasztott sebességhez még mielőtt felengeded a kuplungot.
Ha nem egyeztetsz fordulatot, hanem csak 5-ösből 3-asba visszaváltasz és leugrasz a kuplungról hirtelen, nagy tehert kap egy pillanatra egy csomó alkatrész a váltóban is, hajtásban is. Ilyenkor eltörhet valami. Azaz ha így valt valaki, az nem szerencsés, főleg ha gyakran csinálja.
Ha fordulatot nem egyeztetsz, viszont legalább óvatosan engeded fel a kuplungot, akkor csak jelentősebb kopásnak teszed ki a tárcsákat, illetve kiesnek a szemeid a lassulástól, de nem a világ vége.
Nem értem a problémát a kérdező és a válaszadók között sem.
Egyrészt, a visszaváltástól semmi baja nem lesz a kocsinak. Csak nyilván ilyenkor sem leugrassz a kuplungról, hanem egy kicsit csúsztatod. Mégis hogy a fenébe előznénk visszaváltás nélkül?
Másrészt a te problémádat sem értem. Mész százzal, jön egy kanyar, amit 60-al lehet bevenni. Ekkor két választásod van: vagy más jóval korábban visszateszed négyesbe és a motorfékkel fékezel, vagy hagyod ötösben, fékezel a kanyarban, utána pedig visszaváltasz vagy hagyod ötösben felgyorsulni.
Minek kéne visszaváltáskor gázfröccsöt adni?
Ja és közúton ne úgy vezess, hogy sarokkal kelljen fordulatot egyeztetned fékezés közben. Hanem higgadtan, megfontoltan, defenzíven.
Versenypályán hasznos, közúton csak fokozod a baleset veszélyét, ha elbaltáznál valamit, kanyarbemeneti-sebességet mondjuk.
Videón így néz ki, ha valaki fékezés közben akar fordulatot egyeztetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!