Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autovasarlasnal ti max mennyi...

Autovasarlasnal ti max mennyi km-eset vennetek?

Figyelt kérdés
2020. aug. 21. 12:31
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

Helyzetfüggő.

Na meg állapot. A km csak egy szempont sok más között.

Az első autómnál tudható volt, hogy a kínálat nagy része tekert órás. (1 millió alatti vételár), így nem is nagyon foglalkoztam vele.

A második autómnál 200.000-nél húztam meg a határt, végül 180.000 km-es lett (szervizkönyves, magyar első tulajdonos stb. szóval valószínűleg valós). Ez egy 3+ milliós autó. A következő 6-7 milliós kategória, amire nézegetem a továbblépést. Itt 80.000 km körül húzom meg a határt. De inkább 60.000 alatt lenne az optimális, hogy a DSG biztos ne szaladjon túl az első olajcserén. De hangsúlyozva újra, hogy a km csak egy feltétel a sok közül, amit figyelembe kell venni autóvásárlásnál

2020. aug. 21. 12:39
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
6-7 milláért csak újat vennék...
2020. aug. 21. 12:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
500km, és nem dohányzó német nyugdíjas pár használja úgy, hogy fűtött garázsban tartja és klasszikus zenéz játszik neki.
2020. aug. 21. 12:44
 4/10 anonim ***** válasza:
50%
100e
2020. aug. 21. 12:51
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
A legelső autómat vettem használtan. Abban 7 évesen 174.000 km volt. Annyi baja volt csak, hogy féktárcsákat és betéteket kellett cserélni. Semmi más. Szóval ha nagy baja nincs, csak max ilyen kopó alkatrészek, akkor 200.000-rel is bevállalnám.
2020. aug. 21. 12:53
 6/10 anonim ***** válasza:
66%
Csak 0 km-est veszek.
2020. aug. 21. 12:55
 7/10 anonim ***** válasza:
25%

#2: Olyan autót, amit én vennék a kanyarban sincs újonnan 6-7 millióért. Nem közlekedőedényben gondolkozom, hanem annál feljebb van pozicionálva minden tekintetben a kiszemelt.

2020. aug. 21. 13:25
 8/10 anonim ***** válasza:
50%

Meg vagytok zakkanva ezzel a "max mennyi km-eset vennétek" kérdésekkel, szinte heti ismétlésekkel jön elő újra.

A kilométer számlálókat mai napig tekergetik, sok esetben visszakövethetetlen, de sok eladót az sem zavar, ha benne van az adatbázisban az óra visszatekerés, láttam nem egy-két autót, ami félmillióról lett vissza tekerve 200ezer alá, és úgy is hirdették (keveset futott)

A kilométer állás önmagában a lényeget nem árulja el: hogyan használták az autót, milyen állapotban van.

Lehet egy dízel autóban 350ezer kilométer, autópályán nagy távolságokat mentek vele, szervizelték rendesen, egy másikban meg valós 120ezer, ami rövid távú ingázásokkal ment bele, s a kevés kilométerhez jó sok kokszot is kap a vevő.

2020. aug. 21. 13:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát ja, pont az ilyenek miatt tekergetik, mint a kérdező (no offense) :)
2020. aug. 21. 15:53
 10/10 anonim ***** válasza:

Állapotot veszek, nem Km-ert. Ha jó állapotban van egy 300 ezres autó akkor azzal még jócskán el lehet közlekedni. Rengetegen mondják hogy ne a Km-ert nézzük mert egyrészt úgy is visszatekerik, másrészt az állapot a lényeg. Ha jól karban van tartva egy autó, normálisan volt szervizelve, kopó alkatrészek cserélve voltak rajta, és nincs totálisan lelakva, akkor az az autó neked kifog szolgálni pár évig.

Persze ki lehet fogni hulladékokat ha olyan motorral van szerelve ami alapból egy fos akkor az lehet akár 100 ezer km alatt akkor is szenvedni fogsz vele.

2020. aug. 21. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!