Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A benzinkutaknak meddig...

A benzinkutaknak meddig tartana elekromos töltőket telepíteni?

Figyelt kérdés

Mikor elmegyek egy benzikútra hajnali 1:00 kor akkor tudok enni barbecue hotdogot tudok venni 6-os zsugor ásványvizet meg szinte mindent ami kell.

A töltőnél ahol van gyros-os meg pékség mondom hogy nem működik a töltő megmondák hogy semmi közük hozzá.

Az rendben van hogy fizetni kell a benzinért is meg az áramért is de miért jó az ha ugyan azon helyen több helyre kell fizetni Pl olyan mintha a csemegepultból kérsz valamit és azt külön ott kell kifizetni

Alapvetően azért lenne jó mert egyrészt lenne verseny az NKM-el

Másrészt egy helyen kellene fizetni

Nem kell külön elmenni a pusztába a töltőért

Nyilván a benzinkutaknak ez nem érdeke de nem ez a lényeg mert az ember megoldja én a kényelemről beszélek hogy amíg zabálom a hotdogot addig rámolom be a vizet az autóba meg töltök is.

2020. aug. 20. 04:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nekem nem tűnt fel hogy túlzottan magasak lennének az árak.

Azért jött az ötlet mert a benzinkúton kívűl szinte semmi sincs nyitva éjszaka. nekem is csak egy két alkalom volt hogy benzinkútra kellett mennem nem csinálok belőle rendszert.

A 22es oszlopok nem olyan drágák

Eddig csak a saját szükségleteim miatt kellett benzinkútra menni ami olyan bő fél óra.

Benzikút kereséséhez nem kell birkózni az alkalmazással

Csak be kell diktálni a gugliba hogy benzinkút

Kommentek között nem láttam de eszembe jutott az is hogy kinek van joga továbbértékesíteni az áramot? Erre szabtak törvényt tavaly igy lett fizetős a mobiliti. Csak azt nem értem hogy a NemzetiKözMűveknek erre miért kellett engedély hiszen akkor bárki lerakhat töltőt még a benzinkutak is.

2020. aug. 20. 13:42
 12/14 anonim ***** válasza:
53%
Nem lenne ez robbanásveszélyes?
2020. aug. 20. 15:49
 13/14 A kérdező kommentje:
Lehet, a molnál ahol van töltő a bolt túoldalára tették a töltőt a benzitől távol. Attól függetlenül minden úgy van kialakítva hogy ne keletkezzen szikra.
2020. aug. 20. 15:55
 14/14 anonim ***** válasza:
73%

csak mire még a 22 kW-os AC oszlopokkal, amikor a gyártók mostanság kapnak észbe, és próbálják a Renault Zoe példáját követve 22 kW-os fedélzeti töltőket az autókba pakolni...természetesen még azokat is felár ellenében.

ameddig a legtöbb autó zömmel 7-11 kW-okat tud, addig nem fog senki AC töltőért benzinkútra járni.

DC töltők meg valóban 7-8 milliótól kezdődnek minden ügyintézéssel, kivitelezéssel.

a gond csak azzal van, hogy senki nem akar az nkm-nek konkurenciát, nem véletlenül ennyire nehézkes a telepítés menete...ha valaki mégis megpróbálkozik vele, az meg félhet, hogyha esetleg 1-2 év alatt versenyképesebb árazással népszerűbb lesz, akkor mikor hoznak egy olyan törvényt, ami alapján már nem tud versenyképes maradni...

jelenleg a mol DC töltők kedvezőbb feltételekkel használhatóak...csak majd várjuk meg, meddig hagyják ezt.

2020. aug. 20. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!