Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire manipulálhatóak a...

Mennyire manipulálhatóak a benzinkutak számlálói?

Figyelt kérdés
Nekem az a szokásom, hogy 300 km megtétele után teletankolom a kocsit. A műszer 5 l/100 km körül mutat és 15-16 liter körül szoktam tankolni. Most egy idegen kúton tankoltam és 308 km megtétele után belecsurgott 22 liter. Mikor rákérdeztem, azt mondta a kutas, hogy biztos sportosabban vezettem. A fogyasztásmérő 5,2 litert mutatott.
2020. jún. 7. 12:07
 1/8 anonim ***** válasza:
38%
Hú de nagy szarrágó lehetsz
2020. jún. 7. 12:27
 2/8 anonim ***** válasza:
57%
Nem tudsz számolni.
2020. jún. 7. 12:42
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Nem lehet manipulálni.

De tudnak állitani rajta ha árváltozás van vagy kalibrálják a kutakat.

DE nem úgy hogy a Sanyi most ráállit aztán meg vissza hogy átverjenek egy-két autóst.

A komputer mindent rögzít és nyoma van ezeknek az állításoknak.

2020. jún. 7. 13:11
 4/8 anonim ***** válasza:
66%
Simán lehet, hogy a múltkor előbb lekattant a pisztoly, most meg belement +5 liter.
2020. jún. 7. 14:33
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

Vegyél egy 5L-es kannát, dobd be a csomagtartóba, és legközelebb amikor ilyet tapasztalsz (nullázás után) töltsd tele a jelig és nézd meg mit mutat a kút.

Figyelj végig ne legyél takarásban, lássa a kamera jól az akciót. Van kamera, és meg kell őrizzék a felvételt.

Azt majd a nálam okosabbak megmondják kit lehet ilyenkor hívni (fogyasztóvédelem v. van esetleg a benzinkutaknak saját felügyeleti szerve, vagy elég csak úgy csinálni, hogy mindenki aki a kútnál van lássa és hallja), de nekem se esik jól amikor átvernek.

2020. jún. 7. 22:03
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem mellékes, az autók által kijelzett fogyasztás szinte mindig csal egy kicsit, jobb ha tudod, ritka amelyik pontos értéket mutat.
2020. jún. 7. 23:19
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
6-osnál a pont. Ezek a műszerek mai napig nem pontosak. A sebbesség mutatódnál is pontosabb a telefonod GPS-e. Elég vicces első hallásra de ez van.
2020. jún. 8. 13:33
 8/8 anonim ***** válasza:
68%

Autóba épített gyári fogyasztás mérőt mi kút kezelők tippelő órának hívjuk . Ugyan úgy mint a kilométer óra bizonyos tűréssel dolgozik .

Összes kútfej kalibrált és a kalibrálás után a szerviz fedelet a mérés ügyi hivatal egy matricával le zárja amit nem lehet szedni csak el vágni , esetleges javítás után aminél meg kell bontani a szerviz fedelet újra kell kalibráltatni / hitelesítettni addig nem lehet használni . A kút oszlopok árait számítógép állítja be , manuálisan egyedül a kint lévő digitális táblát másnéven kutas nyelven a totemet lehet állítani csak .

2020. jún. 16. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!