Nincs szikra az automban, de mitol?
Ez elvileg egy holtponti jeladó '95-ös, ezres Swifthez: [link]
Első lépésben ezt pucolnám meg, csak úgy, kívülről, a házát. Ez ugyanis induktív elven működik, és ha retkes a háza, akkor már nem úgy mennek az indukcióvonalak. Meg ennek a szenzornak a csatlakozóját kitisztíthatod, ahogy a holtponti jeladóét is.
Hát nem tudom, hogy hogyan mértétek, hogy a trafónál nincs áram. Áram csak olyan áramkörben nem folyik, ami nem zárt, tehát meg van szakítva. Attól még feszültség lehet két pont között, hogy áram nem folyik, mert meg van szakadva a kör. Ha a trafó pólusaihoz eljut a feszültség, de áram nem folyik, akkor a trafó tekercse is lehet szakadt.
Azt, hogy a trafó szakadt-e, egyszerű esetben egy sima multiméterrel ki lehet mérni, ellenállásmérő állásban.
Na, én első körben, ha nincs mindenféle műszerem, megkeresném a holtponti jeladót, megtisztogatnám, illetve a csatlakozóját, kábelezését ellenőrizném.
Ha továbbra sincs szikra, akkor vagy jeladó hiba, vagy gyújtásmodul hiba. Azt cserélném ki, amihez könnyebben/olcsóbban hozzájutok, akár kölcsönbe, akár bontott alkatrészként, akárhogy. Mondjuk inkább a gyújtásmodult, mert láttam már koszos holtponti jeladóval rendelkező autót, az "csak" nehezen, sokadjára indult és elég bénán járt. De az is lehet, hogy a holtponti jeladó nem koszos, hanem tönkrement...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!