Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A lányom kérte a segítségemet...

A lányom kérte a segítségemet autó vásárláshoz de én sem értek ehhez annyira. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Fél éve van jogosítványa,elsősorban Budapesten belül munkába járásra használná az autót,viszont hétvégente minket is azzal látogatna meg, ez oda-vissza 250 km.Neki annyi az elvárása hogy viszonylag kicsi,könnyen parkolható, automata váltós autó legyen,a lehető legkevesebb holttérrel.A mi 2004-es Ford Focus sedanunk már szerinte nagy.Én még annyit tennék hozzá,hogy biztonságos autó kellene neki,erős kasztnival,nem egy túl magabiztos sofőr még,nem örülnék ha valami papír autója lenne.A keret ami csak az autóra van szánva 2500000 Ft. Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
2020. aug. 14. 19:15
 1/7 anonim ***** válasza:
33%
Ezeknek a követelményeknek nagyon sok autó megfelel, de az automata váltót meggondolnám. Többe kerül úgy az autó, plusz egy hibaforrás, lehet, hogy magasabb lesz a fogyasztás, és a menetteljesítmények is rosszabbak lehetnek. Magyarországi kocsit javaslok, melynek ellenőrizhető az előélete. 3-4 éves kocsik között érdemes keresgélni.
2020. aug. 14. 19:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen öttalálatosom legyen:)

A lányom ugyanezekkel a feltételekkel jött. (Kicsi, automata, stb.)

Ehhez képest, egy ilyen autó tetszett meg neki, ennek a testvérét vettük meg ugyaninnen.

[link]

Hát azóta ki se lehet robbantani az autójából :D

2020. aug. 14. 19:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Jó Yaris mindig jó
2020. aug. 14. 19:41
 4/7 anonim ***** válasza:
65%
Nem rossz az az automata, nem rég vettem egy régi Swiftet amiben automata van... nagyon megkönnyíti a vezetést, de egy friss jogsisnak én sem ajánlom az automatát. Nekem 7 éve van jogsim, eddig kézi váltós kocsijaim voltak, így lett meg a rutin, könnyű volt az átállás az automatára (mire hazahoztam a kocsit meg is szoktam). Ha egy friss jogsis vesz automatát, akkor ahhoz fog hozzászokni, utána ha kézije lesz, nagyon nehéz lesz megszoknia.
2020. aug. 14. 19:42
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a javaslatokat!Sajnos az automatáról nem tudom lebeszélni,azt mondja nagyon nem megy neki a kézivel,főleg a belvárosban,amikor dugóba kerül.Most tömegközlekedik,előtte a miénket kapta kölcsön,az kézi váltós.Mielőtt ott hagytam nála anno,mentünk együtt pár kört és tényleg rendszeresen lefulladt,nyúzta a motort,vissza gurult,nem tudott emelkedőn csak nagyon szenvedve elindulni,és úgy éreztem rajta,hogy bepánikolt és túlságosan elvonta a figyelmét a váltás.Nekem mikor én tanultam nem volt ennyire bajos ezt megtanulni,de nem akarom érte bántani,mindenki másban jó.
2020. aug. 14. 21:17
 6/7 anonim ***** válasza:
64%

Kinek mi, de Magyarországon a kocsik 80%-a kézi váltós, a régebbi, kisebb, olcsóbb autók között nincs automata kivitel, -kivétel a Swift- és ha egyszer bele kényszerül egy ilyenbe akkor szenvedés lesz, mert az automatát szokja meg addigra.

Az automatát továbbá nem lehet betolni, vontatni sem lehet, tehát a költségei is nagyobbak.

Persze, én aki most vettem egy automata Swiftet, nem vagyok ellene, nagyon jó vezetni, Swift lévén minimális mértékben lesznek nagyobbak a költségeim vele, de én 7 év kézi váltós (főleg típus azonos kocsikon) tapasztalat után mertem csak bevállalni az automatát.

Egy friss jogsisnak nem ajánlom.

2020. aug. 14. 22:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Nézzen/nézzetek ki több autót is hirdetésekből, ha van egy lista, keressétek Varga Tibort. Nem ingyenes, de segít mindenben. Bőven megéri, az autó(ka)t is tényleg átnézi, illetve jó tanácsokat is tud adni:

[link]

2020. aug. 14. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!