Tankoljam inkább a 100-as benzint E11 Corollába?
Húszéves Swift esetén nekem nem sok különbség tűnt fel, a hideg alapjárati járás egyenletesebb 100-assal, hidegen erős gázadásra a 95-össel tapasztalt ritka torpanások nem jelentkeznek és talán egy hangyányival kisebb a fogyasztás (annyival nem, amennyivel drágább).
Igazán teljesítmény-különbséget nem tapasztaltam.
Egy jóval magasabb kompressziójú motornál valószínűleg érezhető lehet.
"12-es a kompresszió"
Melyiknél?
1998-as 68 lovas 1.3 Swiftnél minimális 11, maximális 14.
És ennél még nem sok dolga van a kopogásérzékelőnek. Esetleg jól meghajtva, kicsit túlmelegedve.
Ez egy 95-ösre tervezett motor.
12-es kompresszió, ha csak nem melegebb üzemhőmérsékletű az átlagnál, el kell hogy legyen 95-össel zokszó nélkül.
4AGE 1.6-os, gyárilag 124 lovas. Bár gyárilag csak 9.4 a kompresszió.
Ezt írtam, hogy nincs is semmi baja a 95-össel, még így sem.
jaja, érdemes egy próba más benzinkúton.
Az egyéb adalékok forgalmazónként változnak.
Van, hogy mindkét kúthoz ugyanaz a MOL-os 95-ös tartálykocsi jön, de az adott forgalmazó maga adja hozzá az adalékot.
Vagy éppen nem adja.
Jó eséllyel nem az E10 az oka a problémádnak és nem is az oktánszám, hanem egyéb gond a kocsival, amit kiegészít a rosszabb minőségű (nem megfelelően adalékolt) benzin.
Én pont városi üzemben érzem leginkább a 95 és 100-as közti különbséget. (szinte mindig ugyanannál a MOL-nál tankolok évek óta)
Én is azt hittem hogy a 20 éves kocsim már biztos amortizálódott, azért csörög be kis fordulaton a 95-től. 100-assal nem csörgött.
Aztán vettem egy 0 kilométeres kocsit (szívó benzin), ebben már jobb a motor hangszigetelése, de biza ahogy jövök fel egy mélygarázsból 1-ben, hallom a csörgést. 100-assal nem hallom. Ugyanúgy az alapjárat simább, és a motor hangja is más.
Elmegy a 95-el is gond nélkül, és aki nem figyeli nem is fogja észrevenni a különbséget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!