Ha ellopják az autómat, hogyan tudom kivonatni a forgalomból?
Alap esetben ha van egy autóm, az úgy kerülhet le a nevemről, ha valakinek eladom. Az adásvételi szerződéssel tudom bejelenteni ennek a tényét.
A másik eset, ha nem adom el, de leadom a bontóban. Ekkor a bontási igazolást kell vinni.
Mi van, ha ellopják és nem akarom a már nem létező autóra fizetni az adót, biztosítást? Ezt hogy bizonyítom, milyen dokumentum kell hozzá, hogy tényleg ellopták és nem én bontottam szét alkatrésznek az udvar hátuljában?
Csak elméleti a kérdés. Szerencsére egy autómat sem lopták még el, lekopogom. (És bontós sem vagyok.) De szeretném előre tudni, hogy megy ez ilyenkor.
A rendőrségtől kapott jegyzőkönyvel amibe a feljelentést tettél lopás miatt,ill. a nyomozást megszüntető határozattal bemész az okmány irodába.
Gyakorlati válasz.
Értem, köszönöm.
És ha fél évig még nyomoznak mondjuk, akkor még fél évig köteles vagy rá kifizetni az adót és a biztosítást úgy, hogy nem is tudom használni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!