Melyikkel lehet nagyobbat autózni szerpentinen?
Én az Alfára teszem a voksomat, de csak azért, mert már volt ilyenem. :D
Viszont azért egyik sem nagyágyú, ezzel nem árt tisztában lenni. Két teljesen átlagos (tudású) autóról beszélünk, csak az idő során mindkettőnek lett egy kis lelke úgymond, főleg pl. egy Swifthez képest (ha másért nem, hát azért mert állandóan követelőzik).
Arról meg pláne nem hallottam, hogy a futóműve a legjobbak között lenne ennek az Alfának, pedig mint írtam, volt ilyenem (de az is igaz, hogy ahogy tudtam venni egy sportautót, el is adtam egyből).
Szerintem mindkettő más élményt ad, nem igazán lehet megmondani, hogy ez jobb, vagy az jobb.
Nekem ilyen Subaruval volt már dolgom, barátnőm bátyja vett ilyet kombi változatban. Nekem egy 1997-es BMW 320i E36 kabrióm van, egyszer elmentünk kipróbálni egymás autóját Dobogókő fele együtt. A 20i kabrió ugyebár nem egy erőgép, a Subaru egyenesben lényegesen gyorsabb, viszont kanyarban még ehhez a nem túl merev, elég régi, és teljesen gyári állapotú (bár hozzáteszem, jó gumikkal felszerelt - Pilot Sport 4-ek voltak rajta 215 szélesen, 17" méretben akkor) BMW-hez képest is elveszett. Úgy lemaradt a Subaru, mint a borravaló néhány kanyar után, és hát élményből sem lehet összehasonlítani.
Engem nem nyert meg, de tény, hogy egy átlagos családi autónál azért több élményt ad.
Ellenben nem volt nekem nagyobb élmény, mint egy 2010-es Mazda 6, amit vezettem. Az feszesebb, ívet jobban tartotta, és a fékek lényegesen jobban adagolhatóak.
Alfából 159-es modellel sajnos nincs tapasztalatom. 147-est, és új Giulia-t vezettem élénkebben, a 147 kompakt kisautóhoz képest nagyon jót megy, a Giulia meg fenomenális, de az már más tészta szerintem, mint a 159.
Összegezve szerintem az Alfa valószínűleg jobb élmény, mint a Legacy, viszont egész biztosan több pénzt fog elvenni, és több fejfájást fog okozni a fenntartása. Ha csak ez a kettő autó játszik, akkor én a Subarut venném, sajnos nagyon hamar el tud múlni a szerelem, ha a szervizben gyakrabban van az autó, mint kéne - a BMW-vel, amit említettem, én is eljutottam idáig. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!