Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyen a hangja ha...

Miért ilyen a hangja ha rálépek a fékre?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy mikor finoman benyomom a feket (fogáspontig) akkor nyikorog minimálisan, de ami jobban zavar, hogy olyan szakaszos hangja van .mintha játszanák a fékkel.

Nagyobb erejű fékezésnél ez a hang nem áll fent, és akor sem ha a fékezés mértéke kicsi.

Van ötletetek ?

2020. aug. 9. 08:55
 1/5 anonim ***** válasza:
58%
Utángyártott, igen fos minőségű tárcsa vagy betét. Vagy egy erős fékezéstől megégett a betét felülete, vagy meghullámosodott a tárcsa. A javítás: kiveszed a fékbetéteket és beton felületen megcsiszolod párszor, hogy lemenjen róla a fényes réteg. A tárcsákat meg fel lehet szabályoztatni vagy ki lehet dobni.
2020. aug. 9. 09:03
 2/5 anonim ***** válasza:
58%

A fékpova/fékbetét tartó rugó/lemez csinálja hajtani kell rajta kézzel egy kicsit.

De sok más oka is lehet,látni kell és azonnal kiderülne, aki ért hozzá.

2020. aug. 9. 09:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Gondolom általában óvatosan fékezel. Én is így vezetek és nálam is időnként előjön, hogy finom fékezésnél nyikorog, de erősebbnél nem. Nekem egy időre megoldja, ha ilyenkor fékezek pár komolyabbat.
2020. aug. 9. 10:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Jólett?
2023. márc. 17. 07:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Adtam neki egy kis wd-40 et azóta semmi baja.
2023. márc. 21. 03:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!