Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek van így értelme...

Szerintetek van így értelme autót fenntartani?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kb. két hete vettem autót. Valamilyen szinten hiányzott a vezetés talán ezért is vettem meg viszont nem használom ki eléggé. Győrben lakom így igazából bárhová eljuthatok biciklivel is. Én egyedül élek gyerekem sincs tehát még őket sem kell hurcolászni ide oda. A bevásárlás megoldható autó nélkül is. Néha néha teszek egy kört éjszaka városban meg elmegyek egy két helyre De azon kívül jelentősebb haszna nincs az autónak. A munkahely is 5 km-re van tőlem. Ti fent tartanátok így egy autót?

2020. aug. 7. 08:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezt neked kell eldöntened, mennyire megterhelő számodra az autó fenntartása. Illetve mennyire hiányozna, ha nem lenne.

Én is most hasonlóan vagyok. Sok éve nem kaptam abban a vidéki városban munkát ahol éltem. Ezért a lakóhelyemtől 200km-re jártam dolgozni. De mivel nem szerettem azt a várost, ahol a munkám volt, el nem tudtam volna képzelni, hogy a hétvégéimet, ünnepeket, szabadságomat is ott töltsem. Minden hétvégén hazajártam a szüleimhez. Ezt legkényelmesebben, leggyorsabban autóval tudtam megtenni. Két éve egy új autóra is beruháztam emiatt.

Aztán közben úgy alakult, hogy kaptam helyben munkát. Így már nem használom ki az autót. Bevásárolni és is gyalog járok. Inkább elcipelem kézben a szatyrokat, de pár km-re nem indítom be az autót, nincs értelme. Munkahelyem nekem is most 5 km-re van. Megoldom biciklivel. Ha forintosítjuk, biztos, hogy nem éri meg fizetni az adót, biztosítást, éves szervizeket, csak azért hogy álljon az autó a garázsban.

Viszont el nem tudnám képzelni az életemet, hogy többet ne vezessek. Az autó nekem valamilyen szinten hobbi is. Rendszeresen járok kirándulni, erre-arra. Néha jól jön hogy van és nem kell taxit hívni. Kirándulni, nyaralni indulni is fura lenne taxival. Szóval 8-10e km így is beleszalad évente. Arról nem is beszélve, hogy ha most eladnám a 2 éves autómat, milliókat buknék az árából.

Nem csak forintra kell nézni a megéri - nem éri meg dolgot. Engem nem vág a földhöz a fenntartása. Ha bejön egy váratlan szerviz, nem kell száraz kenyeret ennem hónap végén. Viszont ráfizetéses ez tény, mint minden hobbi. De ezt még mindig jobbnak tartom, mintha piára, drogra vagy cigire szórnám el ugyan ezt a pénzt.

2020. aug. 7. 10:08
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Magáncélra autót tartani szigorúan anyagiakat nézve szinte sosem éri meg.

Ez nem erről szól. Plusz kényelem, plusz szabadság, plusz idő, mínusz pénz :)

2020. aug. 7. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!