Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mivel jobb az automatikus...

Mivel jobb az automatikus váltos autó,mint a hagyományos?

Figyelt kérdés
Szeretnék vásárolni kocsit,de nem tudom melyiket vegyem meg,mivel az automatikos váltós kocsinál több funkciót kapnék mint a hagyományos kocsinál
2020. aug. 1. 14:37
 1/4 anonim ***** válasza:
66%
Hát könnyebb vezetni, gyorsabban vált, sőt, úgy vált, hogy észre se veszed, hogy vált. Újonnan vett autónál nem kell tartani semmitől, semmi baja nem lehet. Amit nem szabad, az ilyen 1 liter 3 henger turbós autókba automatát venni, mert a hülye rendszer 40-nél 5.-be rakja és 1000-res fordulaton fuldoklik a motor. Én autómata váltós autót 2 liter, 150 lóerő fölött vennék.
2020. aug. 1. 14:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Milyen árkategória?

Használt vagy új kocsi?

Milyen célra?

Hol fogod vezetni: autópálya, város, vegyesen?

Milyen kocsin tanultál vezetni manuálison vagy automatán? Vezettél te már automatát?

2020. aug. 1. 15:00
 3/4 anonim ***** válasza:
75%

Az automata váltó, mint ahogy a nevéből is leszűrhető, a váltásokat megoldja helyetted, nem kell kuplungot nyomogatni, sebességet váltogatni, sőt le sem tud fulladni a motor...

Azt neked kell(ene) tudni, hogy milyen érveid vannak az automata, illetve a manuális váltó mellett, vannak kik nem kedvelik az automatát, mások meg igen...

Azt azért nem árt tudni, hogy az automata váltó egy gyűjtő fogalom, sokféle konstrukció létezik, jók, kevésbé jók, olcsóbbak drágábbak.

"több funkciót kapnék mint a hagyományos kocsinál" - nem kapsz több funkciót, ellenkezőleg,kevesebb a teendőd, a váltásokat az automatika végzi, nincs is kuplung pedál az autóban, jobb lábbal kezeled a féket , és a gázt, ennek függvényében változik a sebesség, a bal lábad pihen, azzal nem kell pedált kezelni.

Egy kényelmi szolgáltatás, ami "hülye biztosra" van programozva, a megfelelő fordulattartományban vált, ezért gyakorlatilag ismeretlen a lefulladás.

2020. aug. 1. 16:09
 4/4 anonim ***** válasza:
61%
Annó, én is bele voltam szerelmesedve az automata váltóba.. aztán beszélgettem az autószerelőmmel aki azt mondta felejtsem el. Ha meghibásodik, akkor a gatyám rámegy a javítására. Ritka a meghibásodás, de én ezt nem vállaltam be. Azóta is manuális váltós autóval közlekedem, semmi bajom vele.
2020. aug. 2. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!