Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyenkor amúgy lehet följelent...

Ilyenkor amúgy lehet följelentést tenni?

Figyelt kérdés
Ma délután megint majd' kivitte a bal dobhártyámat az engem megelőző motoros, pedig jeleztem is neki, hogy előzzön, menjen. A halláskárosodás okozása - még ha átmeneti is - testi sértésnek minősül, nem? Miért kényszerüljek folyton fölhúzgálni a bal első ablakomat, amikor meglátom a tükörben, hogy jön a motoros, mint az őrült? (Miután megelőzött, még szlalomozik is az úton.) Miért nem büntetik őket szigorúbban a rendőrök a hangjuk miatt? Sokszor a városba sincs kedvem kimenni este, mert amikor egy-egy ilyen elhúz a járda mellett az úton, a gyomrom is belefájdul... olyan, mintha jól leordítana valaki.

2020. júl. 28. 20:43
 1/10 anonim ***** válasza:
60%
Inkább menj el fülészhez, mert nálad van gond, ha ettől belefájdul.
2020. júl. 28. 20:51
 2/10 anonim ***** válasza:
31%
Ne általánosíts légyszi, ha nem piszkálnak hozzá a dobhoz, hanem gyárinak meghagyják, akkor ugyanolyan halk, mint egy átlagosnál picit sportosabb autó. Amikor ilyen dobhártyaszaggató hangja van, az általában annak köszönhető, hogy kivették a dB-killert. Ezt persze nem szabadna kivenni, de sajnos a rendőrök nem igazán foglalkoznak ezzel, csak a Mátrában meg ilyesmi helyeken. Szerencsére csak a motorok kb 1/10-e ilyen. Ha feljelented ilyesmiért, 99% hogy semmi sem lesz belőle, csak az idődet pazarolnád. Egyrészt neked kéne bizonyítanod orvosi lelettel, hogy valóban halláskárosodást szenvedtél, másrészt azt is neked kéne bizonyítanod, hogy azt ez a konkrét motor okozta, harmadrészt valszeg amúgy se raknának bele túl sok energiát. Ha én érkezem melléd motorral, valószínűleg fel sem tűnne, ha nem arra néznél épp, mert gyári az egész. Pedig 900 köbcenti ez is. Én sem szeretem a kiherélt sportkipufogókat.
2020. júl. 28. 21:01
 3/10 veterán vas ***** válasza:
18%

Aztaaaa!

Majdnem kivitte a dobhártyádat, és még utána szlalomozott is?

Juj de rémísztő történet!

Nem is hallgatom tovább, megyek aludni. :D

2020. júl. 28. 22:24
 4/10 A kérdező kommentje:
1+3 trollok (és bizonyára érintettek a témában), a kettesnek amúgy köszönöm az intelligens választ. Ezek szerint tényleg nem szabadna a hangossal menni, mert gyárilag nem is úgy van összerakva. Érdekes, hogy például a Simsonosoktól sosem félek.
2020. júl. 30. 08:43
 5/10 A kérdező kommentje:

Egyes: nem a fülemmel van gond.

2016. júliusában Bföldvárnál a négysávos 7-es főúton előzött meg két sportmocis - akik a belső sávban nem mellesleg egymás mellett mentek szélesen - és akkor hangerővel (pont akkor adtak egy fröccsöt neki, amikor mellém értek), hogy Szfvárig nem hallottam a bal fülemre!

És itt jön a szlalomozás is a képbe, hogy miután jól kib@szott velem, még illegeti is magát!

Ez a két motoros is, a legközelebbi lámpánál (továbbra is a belsőben, a külső pedig tök üres volt, mert még én messzebb jártam mögöttük) pacsizott egymással. Hát képzelheted, milyen sz@rul esik, hogy a bal füled zérus, aztán ők pedig összepacsiznak, hogy "jó mulatság, férfimunka volt!"

Ez kb. olyan, mintha az utcán mennél, valakik odajönnek hozzád, jól tarkón vágnak, aztán meg elégedetten összepacsiznak egymással.

És akkor a hegylakókon azt írják, hogy csak "holmi Juliska néniknek" nem tetszik a motorok hangja, meg ott is azt tolják előtérbe, hogy a rendőrök jajj milyen elnézőek a motorosokkal.

Én bezzeg legyek figyelemmel a traffira és minden másra, mert nekem bizony a pénztárcám megbánná (nem a keresetem miatt, hanem mert szeretnék takarékoskodni). A motorosoknak a rendőrök szemében miért szabad sokkal többet?!

2020. júl. 30. 08:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Egyes, egyébként levizsgáztál értő olvasásból, mert a fülem nem fájdult bele, hanem egy bizonyos ideig nem hallottam vele. Érted?!
2020. júl. 30. 09:04
 7/10 anonim ***** válasza:
51%
Mondom akkor a füleddel van baj. :D Amúgy meg tudod, direkt megbeszélték, hogy melléd érnek, és meg fognak süketíteni... De amúgy is, ha ennyitől nem hallottál, akkor nézesd meg a füled, ennyi, mert ezen a vonalon akkor már mindenki süket lenne aki mellett elment egy motor. , én jártam már Man TT-n is, ott sem süketült meg senki, mikor 300-al mentek 2 méterre tölünk.
2020. júl. 30. 09:04
 8/10 veterán vas ***** válasza:
68%

Két motoros beszélget.

Te Pityu te meddig szoktad húzni?

Hát vaze, én csutkázom süketülésig. ;)

2020. júl. 30. 14:57
 9/10 anonim ***** válasza:
68%

Ez nem konkrét válasz, de a briteknél állítanak fel újabban "hang-traffipaxokat", ami akkor "villan", ha túl hangos az elhaladó jármű. Nem tartom kizártnak, hogy később felénk is elterjed valami hasonló, de ez még sok idő szerintem.

A hangerőt és belepiszkálást illetően: nekem az autóm tud nagyon durván durrogni. Alapból halk (egy elegáns de nem agresszív erős basszushanggal), de terhelésnél megnyílik a gyári bypass és durrog, de olyat, hogy hallottam már ijedt gyalogost sikítani. Pedig mondom, teljesen gyári, pár éves gép, Euro 6 és olyan hangja van, hogy irdatlan (igaz, ez egy sportautó).

2020. júl. 30. 15:03
 10/10 anonim ***** válasza:
0%

#9 voltam,

és ugye ha valami gyárilag engedélyezve hangos, azt nem tudja büntetni a rendőr.

2020. júl. 30. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!