Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó kopott kormányát lehet...

Autó kopott kormányát lehet javítani?

Figyelt kérdés
Az alany egy H Astra és nagyon elkopott benne a kormány. Nem bőrös a kormány, hanem valami műanyag bevonatos, így a bőrözés nem megoldás. Tudja ezt valaki felújítani, vagy újat kell venni?
2020. júl. 27. 18:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Vegyél újat, nem lehet azt javitani.
2020. júl. 27. 18:59
 2/12 anonim ***** válasza:

Láttam már olyat, hogy a H Astra gumikormányát bebőröztették. Nem volt szép a végeredmény, nagyon vaskos lett tőle.

A legegyszerűbb ha veszel egy bontott kormányt. Ha találsz jó állapotút akkor egy az egyben csere és kész, olyan mint a gyári új. Vagy ha olyan állapotú, akkor átbőröztetted és utána csere.

2020. júl. 27. 19:27
 3/12 anonim ***** válasza:

Ilyet már láttam valakinek egész szépen megcsinálva:

[link]

Magad (vagy inkább asszonynak) kell fellvarnod, viszont olcsó, lehet próbálkozni.

Ez pl. nem néz ki jól szerintem a huplikkal:

[link]

2020. júl. 27. 19:43
 4/12 anonim ***** válasza:
Vegyėl rá bevonatot a tescóba 2000ėrt. Vagy cserėltesd ki újra.
2020. júl. 27. 20:10
 5/12 anonim ***** válasza:
Lehet, úgy hívják csere.
2020. júl. 27. 21:45
 6/12 anonim ***** válasza:

2-es vagyok. Újra nem fogja lecserélni, mert horror ára van. Nem emlékszem már pontosan, egyszer néztem. De aránytalanul drága. Sok százezer forint egy új kormány. Az autó értékének a bő felét nem hiszem hogy bárki is rálocsolja egy új kormányra.

Bontott jó állapotúval viszont tele van a net pár tízezer forintért. Sokkal költséghatékonyabb ilyet venni és kicserélni. Vagy venni olcsón egy kopottat és átbőröztetni. Kifényesedett bőrrel rendelkező H Astra kormányom egyébként nekem is van. Akár azt is oda tudom adni.

2020. júl. 28. 07:07
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor megpróbálok szerezni valahonnan egy jó állapotú kormányt. Kormány védő nekem nem tetszik, bőrös kormányom pedig nekem is van egy hozzá, de az szerintem nem mutatna jól a szürke beltérben.
2020. júl. 28. 13:08
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem mutat jól a gyári bőr kormány??? Később mutatok képet a sajátomról... Én még nem láttam olyat, akinek a gumikormány tetszett volna jobban a bőrnél. De hát nem vagyunk egyformák... :)
2020. júl. 28. 13:53
 9/12 A kérdező kommentje:
Alapjában véve nekem is a bőr tetszene jobban, csak a full szürke autóban vannak kételyeim a fekete kormány miatt, de várom a képet, hogy rámcáfolj.
2020. júl. 28. 14:36
 10/12 anonim ***** válasza:

Na ez az autóm eredeti kormánya. Ezzel jött ki a gyárból 2005-ben:

[link]

Ez is ugyan az. Itt már látszik, hogy rendesen ki van fényesedve ~ 280-300e km alatt: [link]

Aztán elhatároztam, hogy lecserélem, vagy újrabőröztetem. Végül gyári perforált bőröset kaptam makulátlan állapotban, úgyhogy csere lett. Erre: [link]

Ez is az, közelről az anyag textúrája: [link]

Valahogy el nem tudtam volna képzelni, hogy a gyári bőr kormányom helyére műanyagot rakjak. Szerintem abszolút nem üt el a beltértől. De nem akarlak meggyőzni. Nem kötelező, hogy mindenkinek ugyanaz tetsszen. :) Műanyag kormányt bontottam valószínű még olcsóbban is megkapod.

2020. júl. 28. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!