Autó kopott kormányát lehet javítani?
Láttam már olyat, hogy a H Astra gumikormányát bebőröztették. Nem volt szép a végeredmény, nagyon vaskos lett tőle.
A legegyszerűbb ha veszel egy bontott kormányt. Ha találsz jó állapotút akkor egy az egyben csere és kész, olyan mint a gyári új. Vagy ha olyan állapotú, akkor átbőröztetted és utána csere.
2-es vagyok. Újra nem fogja lecserélni, mert horror ára van. Nem emlékszem már pontosan, egyszer néztem. De aránytalanul drága. Sok százezer forint egy új kormány. Az autó értékének a bő felét nem hiszem hogy bárki is rálocsolja egy új kormányra.
Bontott jó állapotúval viszont tele van a net pár tízezer forintért. Sokkal költséghatékonyabb ilyet venni és kicserélni. Vagy venni olcsón egy kopottat és átbőröztetni. Kifényesedett bőrrel rendelkező H Astra kormányom egyébként nekem is van. Akár azt is oda tudom adni.
Na ez az autóm eredeti kormánya. Ezzel jött ki a gyárból 2005-ben:
Ez is ugyan az. Itt már látszik, hogy rendesen ki van fényesedve ~ 280-300e km alatt: [link]
Aztán elhatároztam, hogy lecserélem, vagy újrabőröztetem. Végül gyári perforált bőröset kaptam makulátlan állapotban, úgyhogy csere lett. Erre: [link]
Ez is az, közelről az anyag textúrája: [link]
Valahogy el nem tudtam volna képzelni, hogy a gyári bőr kormányom helyére műanyagot rakjak. Szerintem abszolút nem üt el a beltértől. De nem akarlak meggyőzni. Nem kötelező, hogy mindenkinek ugyanaz tetsszen. :) Műanyag kormányt bontottam valószínű még olcsóbban is megkapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!