Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Pénteken megjött a jogsim,így...

Pénteken megjött a jogsim,így ma gyakorlás volt kisforgalmú utakon a családi kocsival,ami persze benzines.Én persze dízelen tanultam,így volt 2x lefulladás.... Mindenki így kezdte? Kellett kis idő megszokni?

Figyelt kérdés

Én úgy hallottam lehet persze butaság,hogy azért dízel a tanuló kocsik többsége mert nehezebb vele lefulladni,illetve gondolom a fogyasztás.

Nekem oktató azt mondta hogy még dízel kuplung felengedésre elkezd kúszni,menni és ugy kell gázt adni,addig benzinessel előbb kell gáz mert lefullad.

2020. júl. 26. 19:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

“Ez is az emelt alapjárat miatt van így.

Ha kettőstömegűvel próbálod ugyanezt, ránt egy nagyot az autó gázadáskor.

Az ezekkel szerelt autók még a hirtelen gázvisszaengedésre is rángatóznak.”

Pedig én vezettem utána egy dízel BMW-t azzal is így volt. Igaz, ha jobban belegondolok, ott mintha kicsit jobban rángatott volna indulásnál.

2020. júl. 26. 20:54
 12/17 anonim ***** válasza:
79%
Amúgy én azt vettem észre, hogy bár oktatóvideókba, meg mindenütt úgy tanítják benzinesnél, hogy teljesen benyomott (vagy kinyomott, valamiért így mondják sokan, ha be van nyomva a pedál) kuplungnál kell gázt nyomni picit és úgy felengedni, de ez esetben rettenetesen felbőg a motor egy lehelletnyi gáznál is, amit én nem szeretek, ezért azt szoktam, hogy itt is fogáspontig engedem és csak utána adok gázt. Ez így jó?
2020. júl. 26. 21:01
 13/17 anonim ***** válasza:
#12: A kuplungpedált benyomod, de magát a kuplungot kinyomod. Ha rettenetesen felbőg, akkor túl sok gázt adtál.
2020. júl. 26. 21:06
 14/17 anonim ***** válasza:
11%

Nekem nem, én már aznap drifteltem A 316+chip bmwvel, mondjuk nekem a vezetés a véremben van én vagyok a kiráj.

Nem tehetsz rólla neked más fekszik nem a vezetés.

2020. júl. 26. 23:19
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Kb. akkora király lehetsz mint ahogy leírtad. Leírnád hogyan teszed ki kanyarban a seggét?
2020. júl. 26. 23:22
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mindenkinek kell idő, hogy megszokja. Én annó többször fulladtam le, mint amennyiszer sikerült elindulni. Ezért kimentem a határba párszor, aztán egy elhagyatott mellékúton gyakoroltam ki az indulást.
2020. júl. 26. 23:23
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Most nézem 1.6tal driftelsz? Mesélj még nekünk. A drifthez forgatni kell a gumikat folyamatosan az aszfalton! Legközelebb legyen benne nagyobb motor. 😜
2020. júl. 26. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!