Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől húzhat félre az autó?

Mitől húzhat félre az autó?

Figyelt kérdés

Észrevehetően jobb oldalra húz az autóm. Voltam vele régebben futóművesnél, akkor állított egy keveset az összetartáson, de azt mondta hogy amúgy minden megfelel. A jobbra húzás nem szűnt meg. Ezután nem sokkal lecseréltem az abroncsokat, valamint első-hátsó lengéscsillapító csere is volt, amihez a gólyalábakat nyilván ki is kellett venni. Kapott egy új toronycsapágy szettet, és az összes szilent át lett nézve, nem lóg egyik sem. Kapott egy másik kormányművet is.

Ezek után még mindig határozottan érezhető, hogyha elengedem a kormányt, megindul jobbra az autó. Téli gumikkal is, ami egy teljesen másik felniszetten van. Nem igazán tudom, hogy mitől lehet. Elöl MacPherson, hátul csatolt lengőkaros a futómű. Amit tudok, hogy hátul semmit nem lehet állítani, de szerintem elöl sem sokat, mert a torony tetején csak egy-egy anya van, semmi több, a kormányművön meg az összekötőknél lehet, de azt is jelre tettem vissza, ahogy a szervizben beállították, és akkor is azt mondta a mester, hogy attól nem fog félrehúzni, csak a gumit kezdi el enni esetleg. Sérülést nem látok rajta, gyári sárvédők vannak fent, úgyhogy szerintem nem kaphatott olyan nagy ütést, ami esetleg elvitt volna valamit az alvázban, vagy a tornyokban, nincs is semmilyen sérelmi nyom rajta.

Bármi ötlet? Lehet vele kezdeni valamit egyáltalán?

2020. júl. 25. 15:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
57%
Tegnap láttam egy autót, ami fékezés esetén húzott jobbra, egy körfogalom után érezhetően meg kellett fognia a vezetőnek az autót. Innen nézve fékhiba is lehet talán.
2020. júl. 25. 19:39
 12/12 A kérdező kommentje:

#8: épp ez a vicc, hogy a nyári szettem aszimmetrikus, a téli viszont nem, ennek ellenére mindkettővel csinálja. Bár ha jobban belegondolok, talán a nyárival egy picit jobban, viszont azok a gumik szélesebbek is valamivel.

#10: igen, ezt értem, de ahogy írtam is, voltam már vele padon még a régi gátlókkal, kormányművel, gumikkal, és minden jónak tűnt. Azóta én nem törtem össze, de előtte sem hiszem hogy törték volna, mert az elemeken látni a gyári gyártási évet, valamint nem rég lakatoltam rajta ezt-azt, és akkor azért feltűnt volna, ha valami nem gyári.

#11: fékek biztosan jók, erre a részre igényes vagyok. Dugattyúk biztos nincsenek beállva, folyadék is idén lett cserélve, illetve minden kerékcserekor ellenőrzöm a csapágyakat is. Fékezéskor nem is húz félre észrevehetően.

2020. júl. 25. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!