Mitől húzhat félre az autó?
Észrevehetően jobb oldalra húz az autóm. Voltam vele régebben futóművesnél, akkor állított egy keveset az összetartáson, de azt mondta hogy amúgy minden megfelel. A jobbra húzás nem szűnt meg. Ezután nem sokkal lecseréltem az abroncsokat, valamint első-hátsó lengéscsillapító csere is volt, amihez a gólyalábakat nyilván ki is kellett venni. Kapott egy új toronycsapágy szettet, és az összes szilent át lett nézve, nem lóg egyik sem. Kapott egy másik kormányművet is.
Ezek után még mindig határozottan érezhető, hogyha elengedem a kormányt, megindul jobbra az autó. Téli gumikkal is, ami egy teljesen másik felniszetten van. Nem igazán tudom, hogy mitől lehet. Elöl MacPherson, hátul csatolt lengőkaros a futómű. Amit tudok, hogy hátul semmit nem lehet állítani, de szerintem elöl sem sokat, mert a torony tetején csak egy-egy anya van, semmi több, a kormányművön meg az összekötőknél lehet, de azt is jelre tettem vissza, ahogy a szervizben beállították, és akkor is azt mondta a mester, hogy attól nem fog félrehúzni, csak a gumit kezdi el enni esetleg. Sérülést nem látok rajta, gyári sárvédők vannak fent, úgyhogy szerintem nem kaphatott olyan nagy ütést, ami esetleg elvitt volna valamit az alvázban, vagy a tornyokban, nincs is semmilyen sérelmi nyom rajta.
Bármi ötlet? Lehet vele kezdeni valamit egyáltalán?
Egyáltalán nem értek az autókhoz egy "buta" nő vagyok csak tapasztalatot írok. :D Egy ismerősömmel mentünk,ugyanez volt. Aztán hirtelen durrdefekt lett azon az oldalon,amerre húzott. Mázli volt,hogy egy 30as szakaszon,mert előtte 2 város között mentünk főúton..
Nem lehet a keréknyomással valami gond az érintett oldalon esetleg?
A lengőkar - toronycsapágy - kormánymű csere után is kell futóművet állítani, ha jól értem ezt Te végezted el otthon, ami nem biztos hogy tökéletesen sikerült.
Alapvetően rossz gumi miatt is húzhat jobrra az autó, rossz felni miatt is, vagy rossz futómű miatt, vagy sérült karosszéria miatt is. Ha Te ezeket mind kizárod akkor nem marad semmilyen lehetőség ergo valamelyik mégsem tökéletes.
Még annyi (bár erre nagyjából semmi esély) hogy egyszer lekerült a kormány az autóról és nem középállásba lett visszatéve a helyére.
#2: nem, sajnos ez biztos nem lehet gond, mert rendszeresen ellenőrizni szoktam. Legfeljebb a jobb elsőbe tudok magasabb nyomást rakni, bár normál esetben erre nem lenne szükség.
#3: hát a gumik ahogy említettem is, idén két évesek. A téli az öregebb, de nincs rajta rendellenes kopásnak nyoma. És ráadásul a kerekeket is cserélgetni szoktam, nem ugyanoda mennek fel, hogy egyenletesebben kopjanak. Átgumizáskor kikértem a gumis véleményét a felnikről, de azt mondta semmi gond nincs velük. Meg amúgy sima gyári acélfelnik, tehát semmi extra nincs benne, ami tönkremehet. A kormány meg ha rosszul lenne fent (amit észrevennék azért), akkor is csak annyi változna, hogy nem középen állna egyenes állásban, de attól még nem kellene jobbra húznia.
Egy futóműveshez akarok majd menni mindenképp, csak engem az bosszant hogy az összetartáson kívül ezen elvileg semmit nem lehet állítani, de valami mégsem oké. Vagy mégis csak annyi, hogy jobbra lejt az út, de más autókhoz viszonyítva egy picit soknak érzem ezt a húzást.
". A kormány meg ha rosszul lenne fent (amit észrevennék azért), akkor is csak annyi változna, hogy nem középen állna egyenes állásban, de attól még nem kellene jobbra húznia."
Pontosan. És amikor egyenesen áll a kormány akkor a kerék mondjuk jobbra áll, ezért jobbra is húz.
A legtöbb autón nem lehet többet állítani, maximum még a kerékdőlést, de ilyesmit mint utánfutás meg csapterpesztés vagy kormánylegördülési sugár nem állítható.
Ahogy már előttem is írták, nem csak összetartásból áll a futóműállítás. Az egy dolog, ha nem lehet máson állítani (van olyan tipus) de attól függetlenül be kell mindent mérni, és kiderül. Lehet, hogy meg volt ütve a futómű, lehet hogy karambolos volt a kasztni, bármi.
Föl kell vinni egy normális mérőpadra és leelenőrizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!