Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használ valaki szép H7es...

Használ valaki szép H7es hidegfényű izzót autóhoz?

Figyelt kérdés
Projektoros fényszóróba (hyundai)keresek kékes fényű izzót. Lumeneten nézegettem, de kommentek között az összesnél az van h inkább sárga fényűek..

2020. júl. 22. 11:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
Kékes fényű izzó szabálytalan, ilyet nem fogsz találni.
2020. júl. 22. 11:11
 2/15 anonim ***** válasza:
65%
Nem igazán lesz kékes fényű halogén a piacon. Próbáltam már pár Osram és GE terméket, de mindegyik legfeljebb fehérnek (vagy fehérebbnek a normálnál) volt mondható.
2020. júl. 22. 11:14
 3/15 A kérdező kommentje:
És van tapasztalatod, melyik volt a legfehérebb?
2020. júl. 22. 11:21
 4/15 anonim ***** válasza:
65%
Xenon hatású hideg fehérben gondolkozz (5500-6000K), ennél kékesebb már szabálytalan lesz
2020. júl. 22. 11:21
 5/15 anonim ***** válasza:

Igaz hogy nem projektorosba, de én Osram H7-est használok ilyet:

[link]

Szép fénye van, Tescoban meg tudod venni most épp akciós is.

2020. júl. 22. 11:32
 6/15 anonim ***** válasza:
65%
Legálisan közúton használhatók közül az Osram Cool Blue Intense, vagy a GE Sportlight Ultra (nekem ugyanolyannak tűnnek, csak a GE olcsóbb). Offroad izzók közül akad például a Cool Blue Hyper +, vagy a Cool Blue Boost (ez 80 wattos) nem elfelejtve persze, hogy közúton elvileg illegálisak.
2020. júl. 22. 11:34
 7/15 A kérdező kommentje:
Meg az offroadoknál félek, hogy kárt tesz a lámpatestben..
2020. júl. 22. 11:49
 8/15 anonim ***** válasza:
Ha 55W helyett nagyobbat raksz bele akkor kárt tehet.
2020. júl. 22. 11:52
 9/15 Wadmalac ***** válasza:
48%

Mitől lesz egy halogén kékes?

- Baromi nagy hőmérsékletű izzószál. Ezek pl. az offroadok, nagyobb áramfelvétellel, kisebb élettartammal, búraégetős szokással. A xenonokban az ívfény majdnem büntetlenül lehet melegebb és kékebb, izzószálnál ez azért nem megy ilyen simán.

- A csaknem tökéletes teljes spektrumú izzás megszűrésre a kékebb fények javára, pl. kék égőburkoló üvegbúrával. Ez színszűrés, vagyis, amit a spektrumból nem akar kiengedni, azt elnyeli. Ergo: jobban melegszik, miközben a fénye gyengébb. Szép, szép, de állatira nem látsz vele jobban.

Dönteni kell, ha a legalitást nem akarod elrontani, esztétikum vagy praktikum a cél.

Én a biztonságos éjjeli vezetéshez az utóbbit javasolnám.

2020. júl. 22. 12:17
 10/15 anonim ***** válasza:
Csak egyet ne tegyél bele, szabálytalan LED-es izzót. Amellett hogy vakít, egyik ismerősömnek majdnem ki is gyulladt a kocsija miatta.
2020. júl. 22. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!