Hűtőszivárgás ellen valami ötlet? Hűtő csere nélkül?
power tape
szigszalag
cellux
purhab
pillanatragasztó
hegesztőpisztoly
maszkolószalag
sebrögzítő kapocs
Ne.
A hűtés az olaj mellett az egyik legfontosabb része egy autónak. Ha megfőzöd, akkor hengerfejes lesz, és nézz utána, hogy az mivel jár. Tessék kicserélni, ez bele kell hogy férjen.
Hát, az szívás, de még így is valahogy muszáj lenne találni egy cseredarabot. A hűtés nem vicc.
Lehet kapni hűtőfolyadékba önthető adalékot, ami eltömíti a mikró lyukakat. Ez egy folyadék.
Van ennél durvább cucc, ami pór és a nagyobb lyukakat is eltömítni, de a hűtőt kis járatait is betömíti, ez nem ajánlott.
Harmadik lehetőség, hogy fogod a forrasztót és megforrasztod ahol szivárog.
Végülis attól függ, hogy látod-e a szivárgás helyét és hozzáférsz-e.
#3 és #4 vagyok:
Az adalékkal óvatosan.
Én játszottam ezzel régebben, amikor egy Skoda 120-nál voltak hűtésproblémáim, és ugyanígy a könnyebb végét próbáltam megfogni a dolgoknak.
Nem véletlen kapnak agyvérzést az autószerelők, ha említed nekik ezeket.
Háromszor kellett trisóval kimosnom a rendszert, mire megint működött. Nem csak azt tömíti el, amit el kell tömíteni.
Vannak hűtő javításra specializálódott helyek, pl. Csepelen. Egy új hűtő árából csinálják meg, de ha nincs más...
Egyébként egy jó alkatrészes szinte biztos, hogy tudna hozzá szerezni újat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!