Kb. mennyiért számítanák be mostanában a kocsimat?
2002-es G Astra 1.2 ferde hátú. Nem hibátlan, szokásos elemek rozsdásodnak, de az alváz, motor rendben van. Tisztelettudóan fogyasztja az olajat.
Gondoltam megkérdezem, hátha valaki mostanában számíttatott be kereskedésnél G Astrát. Magánúton nem szeretném árulni, csináltam már más autóval, nem szívesen csinálnám még egyszer.
Nem új autót szeretnék, de nagyobbat, legalább kombit, kb. 900.000-ig. Eddig az árig szerintetek mennyit kapnék a kocsimért, ha beszámítják?
Felejtsd el a beszámítást. Nettó lehúzás. Mondnak az autódra egy olyan árat, amin még tudnak keresni, aztán a kinézett jármű árából meg nem alkudhatsz, mert ezzel már (szerintük) így is engedtek neked.
Én legalábbis így jártam.
Adjad el inkább a kocsid magánembernek és utána nézzél másikat. Kereskedőhöz csak akkor vinném, ha 1 hónap után még nem sikerült eladni.
1. Kösz a választ, de ez a 250 ugye nem komoly? Csak a négy kerék egy 50-es... Ez még alkatrész árnak se... Tudom, hogy ez nem egy félmillás autó, de azért ne már.
2. Igen, a seftesektől megkímélném magam, illetve nem nagyon tudnám tárolni az Astrát, ha megvenném a másik autót.
Azon mi olyan meglepő hogy senki nem dolgozik ingyen? Azaz nem fognak egy autót piaci áron beszámítani. Ha 0 Ft haszonnal tudja eladni, az olyan mintha te mondjuk bejárnál a munkahelyedre, dolgoznál, de hónap végén egy peták fizetést nem kapnál. Tetszene?
Mikor én vettem az új autómat teljesen külön kezelték a beszámítást. Először beszéltünk az új autó vételáráról, kedvezményekről. Mikor meglett a végső ár, utána került szóba hogy esetleg a régit beszámítanák. De beszámítási árról végül nem esett szó. A jó öreg H Astrám maradt második autónak.
Egyébként a piaci ár kb 70%-án szokták beszámítani, ha normál állapotú az autó. Azaz ha ér az a G Astra mondjuk 500.000Ft-ot, (fogalmam nincs mennyiért mennek most ezek, csak írtam egy random számot), akkor 350.000-ért számítják be. Nagyjából erre számíthatsz.
Magánvéleményem szerint ez az árrés még elfogadható azt azt nézzük, hogy nem neked kell vele vesződni, hanem csak kényelmesen otthagyod és átülsz a másikba.
"Azon mi olyan meglepő hogy senki nem dolgozik ingyen? Azaz nem fognak egy autót piaci áron beszámítani."
Ilyet nem írtam. Nem tudom, honnan találod ki ezeket.
"Ilyet nem írtam. Nem tudom, honnan találod ki ezeket."
Nem is neked írtam kérdező! Ha nem tűnt volna fel, páran válaszoltak még rajtam kívül a kérdésre. Nem olvastad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!