Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek, benzinese...

Milyen autót vegyek, benzineset vagy dízelt?

Figyelt kérdés

Most éppen autóvásárlás előtt állok, mindenképp használtautót fogok majd venni.

Még nem volt saját autóm, ezért nem tudom pontosan, melyik érné meg jobban, a dízel vagy a benzines? Legtöbbet városon belül használnám, de kb heti 2x autóúton esetleg autópályán is használnám.

Valamint legfeljebb milyen idős autót érdemes használtan megvenni?

2020. júl. 20. 21:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Denso injektorok :( ejtenem.
2020. júl. 21. 15:52
 12/14 anonim ***** válasza:

Úgy látom, te már eldöntötted, ha tudat alatt is, hogy dízeled lesz.

Nekem is dízelem van, de ilyen használatra biztosan nem ilyet vennék. Nem hónapok alatt lesz vele probléma, de hosszú távon jót nem teszel neki. A szívósort tele fogja nyomni az EGR-en olajos korommal. A részecskeszűrő kényszer-regenerálni fog...

A mostani turbós benzinesekben már van nyomaték. Már egy 1.4-es is bőven jó, tud annyit mint egy 1.6-1.8-as kisdízel. Ha nem taposod ki a belét, átlagban 6-7 literrel eljársz vele. (Nyilván ez nem a Hungárián a masszív dugóban értendő.) A dízellel nyersz 1 litert fogyasztásban. Az nem sok. Főleg ha nem mész extrém sokat. Alig veszed észre. Cserébe kevesebb dolog miatt kell aggódni.

Én a dízelt 90%-ban autópályán használom. Ha elindulok vele, legalább 200km-t teszek meg. Szerintem ez inkább erre való. Vegyes, hét közbeni városi használatra biztos, hogy valami turbós benzinest néznék. De te tudod...

2020. júl. 21. 16:21
 13/14 anonim ***** válasza:
Etanolost vegyél tes
2020. júl. 21. 17:07
 14/14 anonim ***** válasza:

"Miért kell pont évente annyit menni ? Milyen képlet a Diesel vs benzin temakorben amiben az év változó szerepel ?"

Rosszul fogalmazott - vagyis egyszerűsített. Ha az átlagos évi futás általában rövid távokból jön össze akkor célszerűbb a használt benzin, ha hosszú távokból akkor meg a dízel. Ha 11 év alatt rakod bele a 200k km-t, de azt úgy hogy hétközben áll az autó, hétvégén meg pálya akkor nyilván hülyeség a benzinest választani :)

2020. júl. 21. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!