Milyen autót vegyek, benzineset vagy dízelt?
Most éppen autóvásárlás előtt állok, mindenképp használtautót fogok majd venni.
Még nem volt saját autóm, ezért nem tudom pontosan, melyik érné meg jobban, a dízel vagy a benzines? Legtöbbet városon belül használnám, de kb heti 2x autóúton esetleg autópályán is használnám.
Valamint legfeljebb milyen idős autót érdemes használtan megvenni?
Dízel előnyök: nyomatékosabb motor, sokal kevesebb fogyasztás, hosszabb motorélettartam. Hátrányok: nehezebben melegszik, ha javítani kell, az zsebbe nyúlósabb. A benzines ennek a fordítottja. Dönts.
S gondolom, most megint elindul a parttalan benzin/dízel vita, jönnek az okosok, hogy dízel csak traktorba. Nekem egy dízel ..... XF kocsim van, 197 LE, és ezt 6L átlagfogyasztással tudja. Ugyanez benzinesben 13L.
Nem írtál konkrétumot. Egy benzines is lehet turbo benzines teli minden vacakkal szívás hegyek.
A dieselbol meg hát a cd Diesel jó dolog de 200e km felett bármikor elhasznalodhat akkor pénzbe kerül sokba.
Én szívó benzin parti vagyok, ráadásul japán a mostani már 5 éves még 5 évet meglesz baja se lesz nekem igy jó.
De kinek hogy.
Miért kell pont évente annyit menni ? Milyen képlet a Diesel vs benzin temakorben amiben az év változó szerepel ?
Veszek 200e kmre kocsit.
Ha 8 év alatt tekerem bele akkor Diesel ha 11 év alatt akkor benzines ?
Miért ?
Mesélje már el valaki
"mindenképp használtautót fogok majd venni"
"Legtöbbet városon belül használnám"
Ezek alapján szerintem benzin.
"Valamint legfeljebb milyen idős autót érdemes használtan megvenni?"
Erre nincs egyértelmű objektív válasz. Van aki egy viszonylag vállalható állapotú 20 éves autóval is boldog. Míg én eleve használtat nem vennék. A legidősebb használt autóm vételkor 6 éves volt. De ennél a kérdésnél a pénztárca is erősen korlátozó tényező. Ha nagyon írnom kell valamit és mindenképp használt kocsi, akkor valami garanciaidő lejárta utáni, tehát 4-5-6 éves autó lehet jó ebből a szempontból. Ekkor már az értékcsökkenés legnagyobb része lezajlott, de ha normálisan volt üzemeltetve az az autó, akkor még jó pár évig nagy meghibásodásokra nem kell készülni. De, ez nem minden esetben feltétlenül igaz! Egy 5 éves autó is lehet szopás és 5 év alatt is szét lehet hajtani egy autót.
Én olyan max 2millió körül nézegettem.
Városban mondjuk 4-5 nap egy héten megyek napi 30-40km-t átlagosan.
Heti 1-2 alkalommal mennék vele messzebre biztosan, ez néha lehet több. Ez olyan 600km autópályát jelent hetente.
Előre látva ezek vannak betervezve, de lehet hogy többet is lesz használva ezeken kívül.
Kombi vagy sedan kocsit szeretnék, most a Toyota Avensis Wagen D-4D Sol (2010 utáni változat) tetszett meg, ami dízeles. Erről is várok tapasztalatokat, ha valaki jártas ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!