Ez így megválaszolhatatlan.
Ha körbenézel, akkor láthatod, hogy 1 éves furgonon is lehet rozsda, de 35 éves oldtimerek is vannak rozsda nélkül.
https://www.youtube.com/watch?v=PSu9biwnN5c
Ezeken még penész is lesz, nem csak rozsda...
(ez nyilván egy nem átlagos helyzet, de van ilyen is)
Erre nem igazán lehet válaszolni, mert változó. Egy személyautón hány év után jelenik meg a rozsda? Van amelyik 2 évesen is már rozsdás, míg másik 15 évesen sem.
Nálunk a céges furgonokat (Jumper, Jumpy, Transit Connect) alulról nem igazán vizsgáltam. De küszöbökön, egyéb kritikus helyeken 8-10 évesen sem volt látványos rozsda. Ugyanakkor igaz nem furgon, hanem pick up, Mitsubishi L200-as laprugóin már 1 éves korában megjelentek rozsdapöttyök. Bár ez felületi vakrozsda. Szerkezeti gondot szerintem jó darabig nem fog okozni.
Az, hogy hány év után jelenik meg a rozsda, az sok dologtól függ.
1. Az adott márkára/típusra jellemző rozsdásodási jellemzők
2. Mennyit hajtották és legfőképp milyen körülmények között azt a furgont (minél többet használunk valamit, annál előbb jönnek rajta elő a hibák, no meg az sem mindegy, hogy autópályán használjuk csak vagy bokáig érő sárban földúton is).
3. Mennyire tartották karban az autót (van aki a kezdeti felületi rozsdát lesz...a, aztán csak akkor kap észbe, ha már átlyukadt. De az sem mindegy, hogy télen a sót lemossák-e róla rendszeresen, vagy hagyják dolgozni az autón).
Típustól függ. Csináltam már 5-6 éves Sprintert, amit körbe kellett fújni mert annyi helyen pattogott le a festék az oldaláról. A tolóajtajának az alját meg foltozni kellett annyira szétrohadt.
A Ducato/Jumper/Boxer valamivel jobban bírják, de 10 év körül már azok is rohadnak rendesen, ha nem foglalkoznak vele csak hajtják.
Volt amelyik 15-16 évesen ment bontásra, mert nem érte meg kilakatolni.
Most épp egy 15 éves Transit van nálam, aminek a első fellépőknél már nincs alja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!