Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » VW Golf IV vásárlás?

VW Golf IV vásárlás?

Figyelt kérdés

Autóvásárlás előtt állok. IV-es golfokat nézegetek. Mire érdemes figyelni? Melyik motorral érdemes venni? Benzineseket nézegek. Az 1,4-es jó motor? Mik a típushibák, amire számítani kell?

Költséges a fenntartása? Éves szinten 8-10 ezer km-t futna, esetleg 12-t. :D

A keret tisztán a vételárra 5-600 ezer Forint.

2020. júl. 17. 18:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Találni még jó és rozsdamentes példányokat, bár az 1.4-es nem gyenge kicsit ehhez a kocsihoz?
2020. júl. 17. 19:07
 2/11 A kérdező kommentje:
Akkor inkább 1,6? Melyik a megbízhatóbb benzines motor ebből a szériából?
2020. júl. 17. 19:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Benzinesből 1.6 16v-től felfelé csak.

Pár helyen hajlamos rozsdásodni, azokat nézd meg tüzetesen: csomagtérajtó kilincs, A oszlopok töve, küszöb eleje, szélvédő felső éle felett a tető vége.

2020. júl. 17. 19:10
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az 1.4 az nagyon gyenge lesz és nem is fogyaszt annyira keveset. Max városba jó, esetleg Alföldre, két falu között ingázni.

Az 1.6 jobb egy fokkal, de igazából az is elég lomha, viszont kezdő autónak ideális.

Ahogy írják, tud rohadni, amúgy hatalmas hibái nem szoktak lenni. Azt hiszem a 2001 utáni példányoknak jobb a korrózióvédelme, érdemes a gyártás végéről szemzgetni. Ha szóba jöhet szedán forma is (nem túl praktikus), akkor nézd meg a Bora-kat is, lehet, hogy azonos áron jobbat találsz.

Ezen kívül vess egy pillantást a Seat Leonokra/Toledokra is, műszakilag teljesen azonosak a Golffal, de talán picit olcsóbbak és jellemzően jobban felszereltek. Én Seatot vennék, 1.6 benzinest.

2020. júl. 17. 19:13
 5/11 anonim ***** válasza:
1.4-nek valóban rossz a fogyasztás/teljesítmény értéke, vagyis drágább egy lóerő benzinben számolva mint pl egy 1.6-nál
2020. júl. 17. 19:15
 6/11 A kérdező kommentje:

Akkor motorba marad az 1,6. Amúgy a Bora is tetszik, talán kicsit jobban, mert szedán.

Tehát az gyakorlatilag ugyanez, mint a Golf, csak szedánban?

“Ezen kívül vess egy pillantást a Seat Leonokra/Toledokra is, műszakilag teljesen azonosak a Golffal, de talán picit olcsóbbak és jellemzően jobban felszereltek“

Erre nem gondoltam, mert a Seatokról régebben olvastam sok negatív kritikát. Alkatrész olcsóbb, mint a Golfnál, vagy gyakorlatilag ugyanaz?

2020. júl. 17. 19:21
 7/11 anonim ***** válasza:
66%
A VW-nek az 1.9-es TDI motorja volt egy nagyon jó konstrukció, 1.4 benzint ugyan nem használtam, de 1.6 meg 1.8 benzint igen, és alig bírtak megmozdulni, a dinamikus közlekedést azokkal el lehet felejteni.
2020. júl. 17. 19:22
 8/11 anonim ***** válasza:

Igen, az azonos korú Seat és Skoda is ugyanaz a technika, mint a Golf. Maximum azért húzták le őket, mert a Seat a VW alá volt pozícionálva. Bora is jó választás lehet, ha találsz jót, de a Seat és Skoda is. Fenntartásban gyakorlatilag nincs számottevő különbség. Vagyis nem a márkán fog múlni, hanem az adott darab állapotán

2020. júl. 17. 19:25
 9/11 anonim ***** válasza:

Annyival kiegészíteném az előttem szólót, hogy ebben a generációban a Seat nem nagyon marad el minőségben a Golftól. A műszerfala és a belseje egy része konkrétan megegyezik az Audi A3-éval (ami szintén egy Golf, álruhában). Az Octavia viszont valóban elmarad minőségben (műszakilag, megbízhatóságban, tartósságban ugyanaz). Ha első autód lesz, akkor jó lesz az 1.6. A turbós motorokhoz képest valóban lomha, de azért arrébb lehet már vele állni).

Ha bejön a szedán forma, én egyértelműen a Toledo irányába terelnélek, egész korrekt, jól felszerelt példányt kaphatsz egy fapados Golf áráért (szerintem szebb is, de ez szubjektív).

2020. júl. 17. 20:17
 10/11 A kérdező kommentje:

Az Ibiza is tetszik, azok is viszonylag olcsók.

Akkor az, hogy Seatokból már 450 ezer környékén is lehet találni épnek látszó darabot, nem is egyet, az se legyen gyanús?

2020. júl. 17. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!