Egyedi lökhárítókkal szeretném felszerelni a kocsimat, valamit hallottam hogy TÜV engedély kell hozzá, esetleg valaki kifejtené nekem , hogy ha kézben van egy adott lökhárító akkor pontosan mi is a teendő?
A lökhárító cseréje nem engedélyköteles.
Rengeteg egyedi készítményt láthatsz az utakon.
/határ a jó ízlés és a pénztárca/
#1: Hol van az leírva, hogy nem kell egy típusidegen lökhárítót papírozni?
Kérdező,
kell a számla a lökhárítóról, kell a TÜV engedély, ami alapján az TÜV Rheinland KTI ad egy szakvéleményt. Aztán kell a számla a felszerelésről. Aztán lakóhely szerinti megyei NKH-nál kell kérni egy átépítési engedélyt, utána pedig NKH műszaki. Ez úgy nagyságrendileg 100.000 Ft.
#2!
Milyen szakvéleményt vársz egy házi készítésú üvegszál/műgyanta lökhárítóval kapcsolatosan?
Arról akarsz fölszerelési számlát, hogy a 2 homlokfal tartót és a 2 sarok rögzítőt bepattintották? Erről az 5 percről?
Egy onállóan dolgozó hazai műanyagos műhely (pl. a budaörsi) honnan vesz majd TÜV-számlát?
Csak úgy kérdezem.
Nem vitatkozom,mert.......minek?
Ha körülnézel, láthatod, hogy mennyi egyedi lökhárító, küszöbborítás, szárny, spoiler, kötény, -hívod aminek akarod- kapható orszászerte. Ezeket úgy gyártják, árulják, és szerelik, hogy nagy ívben tesznek a TÜV előírásokra.
Ja, hogy egyes autóalkatrész boltokban adnak egy fénymásolt papírfecnit, amin TÜV-embléma van és ilyen-olyan német előírásokra hivatkozik?
Senkit sem érdekel, sima parsztvakítás.
Különben is, szerinted mennyire érdekli a hazai NKH-t, egy német nyelvű TÜV ismertető?
SEMENNYIRE!
#5: Mint írtam, attól még hogy tesznek rá, nem lesz szabályos.
Ahogy azt is leírtam, hogy a német nyelvű TÜV nem a rendőrnek kell, hanem a legalizáláshoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!