Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Más szervizben is divat...

Más szervizben is divat kisebb dologért is otthagyni az autót?

Figyelt kérdés

Olajat akartam cseréltetni a kocsin ami mondjuk 30 perc egy rutinos embernek és rögtön azzal jöttek, hogy hagyjam ott és majd szólnak 1-2 napon belül, hogy mikor mehetek érte.

Mondom nem fogom itthagyni a kocsit meg még hazabuszozgatni utána. Tudják vállalni, hogy valamikor behozom és megcsinálják vagy nem? Azt mondta a csaj, hogy olyan náluk nincs.

Elköszöntem, hogy akkor megyek máshova. Kicsit érdekes ez nekem.

2020. júl. 16. 21:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
79%
Egyes emberek tényleg elhiszik, hogy ha otthagyják a szerelőnél 2 napig olajcserére az autót, akkor egy napig bizros hagyja csöpögni. Jó vicc.
2020. júl. 17. 06:38
 12/16 anonim ***** válasza:
50%

Egy átlag olaj csere fél óra alatt megvan, ha átnézést is kér az ember akkor egy óra. minden egyéb hozzáadódik normaidő szerint ez előző kettő valamelyikéhez. 2 évig szerviztanácsadó voltam, úgyhogy eléggé képben vagyok e téren. A hirtelen beeső autókat nagyon ritkán vállaltuk, csak ha kiesett egy munka. Ilyenkor a javítási időpontba nem volt beleszólása az ügyfélnek. Volt aki ott hagyta, és nap végén érte jött, meg olyan is aki pl reggel bejött és mondtam neki van egy hely 16:00 kor és inkább vissza hozta. Megjegyezném 96%-os volt a szerviz átlag kihasználtsága, azaz random dolgokra nem igen volt idő. Általában 2-3 hétet kellett várni időpontra. Ez éppen olyan, mint egy gyártó soron dolgozni. Csöpögtetni meg nem szoktunk, mert jön a következő autó. Ezt úgy kell érteni, hogy miután lecsorgott, már ment is vissza a csavar.

Le lehet pontozni, de minden normális szerviz hasonlóan működik! Mindenki pénzből él. A saját autómat soha nem javították ott mert a "belsős" ár is többe került, mint a szerelő akihez hordtam. (első évben még saját autóinkat engedték munkaidő után szerelni, de aztán ez megszűnt) És ott is ugyan ez a rendszer működött.

Hozzátenném, bármit meg tudok javítani az autómon, de nincs otthon lehetőségem ezekre. Én pedig egy árokparton vagy parkolóban nem fogok szerelni, így inkább kifizetem.

2020. júl. 17. 07:15
 13/16 anonim ***** válasza:
5. Az elég baj ha hidegen csinálják az olajcserét.
2020. júl. 17. 07:42
 14/16 A kérdező kommentje:

Pont akartam én is írni, hogy ha valaki órákon át csöpögtetni akarja az cserélje otthon magának.

Amúgy sincs jelentősége. Most például az én autómba kell 4,3 liter olaj. Ha megvárom még kifolyik akkor kijön belőle 4,2 liter körül.

Ha csepegtetném még pár órát talán kijönne még belőle az az 1 deci is.

Nincs jelentősége, mert az új több mint 4 liter olaj úgyis feljavítja.

2020. júl. 17. 09:57
 15/16 anonim ***** válasza:
Én vezérlés és teljes fékcserénél is ott maradtam, igaz, 5 órát álltam a szerelő mellett, de délben már mentem haza az autóval. Persze ehhez régi ismerettség és sok-sok év már már baráti kapcsolat kell a szerelővel. Másképp hetekig húzná, mással ő is úgy csinál.
2020. júl. 17. 11:17
 16/16 anonim ***** válasza:
A mai ótókhoz már nem lehet nagyon egyszerűen hozzáférni motorikusan, na meg, hogy a net alapján szerelni ótókát...? Nem célszerű, ezéért jobb(?) a szervíz.
2020. júl. 17. 22:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!