Autódnál meleg motornál milyen az olajszint ?
Kicsit buta a megfogalmazás ,de figyi.
Seat Alhambra 1.9 tdi, ha megjövök a dolgomról vele kipattanok megnéztem az olajat akkor ugyan ott van a nívópálcán ( jelen ) a olajszint mint amikor 1 nap vagy 1 hét állás után nézném. Ez miért van?
Suzuki Swift 1.3 glx-c ( g13ba alu szelepfedél vas blokk ) megjövök dolgomról, nem tudom ellenőrizni az olajszinten mert a nívón össze vissza jelez.
Ford Fiesta 1.3 mk4 ( efi motoros 50 lovas-ritka gyenge- ) meleg motornál minimumon, hidegen 1 nap pihi után rendesen a min és a max. között.
Itt a kérdés az 1.9 tdi-re térne vissza, miért lehet az, hogy annál mindig ugyan annyi? Rossz az olajpumpa ? ( afn tdi 110 lóerős és kb. 700-850 ezer km van benne papíron persze 290 ezer, de pl. harnmadik kettöstömegűt kapta mielőtt megvettem, vagy pl. szerelő szerint új turbó volt benne és ennél 600 ezer után megy el a feltöltő általában)
Nekem 1.9 pdtdi van csak sharan. Nem tapasztalok ilyet. Pont ma ellenőríztem. Megállás után kb 3 perccel néztem meg , 3/4 nívón volt. Kb 5 perc után teljesen fedte a rovátkát, úgy ahogy szokott lenni.
Ha nem jelez a lámpád, akkor az olajnyomás is megfelelő.
Olajcsere mikor volt? 5-30-ast használsz? C3
10w40, nem pd, abba kell a 5w30. Mindegyikbe 10w40.
Olajcserét 10 ezer kilómeterenként csinálom, a Seat-ba 8500-nál kell mindig utántölteni , hírtelen megeszik eleg sokat 8200 és 8500 között. De ez már a 3. ilyen. Furi. Ráöntök fel litert és 10 ezer előtt csere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!