Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kell ennyi műszaki...

Miért kell ennyi műszaki dolgot megtanulni annak aki jogosítványt akar??

Figyelt kérdés
Online csinálom a kreszt de jó nehéz. Második modul zárón el hasaltam. Hogy tanuljam meg ezt a sok mindent? Korlátlanul lehet próbálkozni a tesztel ugye?

2020. júl. 15. 16:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
66%

Pl. milyen műszaki dolgokat?

Én amikor 12 éve tettem le még semmi ilyen nem volt.

Kíváncsi vagyok miket kell tudni :)

Van azért pár dolog amit illik tudni minden autóvezetőnek.

2020. júl. 15. 17:01
 2/19 A kérdező kommentje:
Hát egy csomó mindent de nagyon vissza mondani se tudom. Ebből lehet nem lesz jogsi.
2020. júl. 15. 17:02
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
A saját érdekedben, meg másokéban is, mert tudod a közlekedés nem magányos dolog.
2020. júl. 15. 17:05
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Annyira nem kell bemagolni, mert csak a legfontosabbakat kérdezik vissza, ezek csak mellékinformációk. Én úgy csináltam, hogy mindent csak egyszer olvastam el, megcsináltam a modulzáró tesztet és általában sikerült, ha éppen nem, akkor azt a részt átnéztem mégegyszer, ami nem ment. Soknak tűnhet, de nagy része sohasem fog kelleni az utakon. Azért egyszer olvass el mindent mindenképpen.
2020. júl. 15. 17:09
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert egy másfél+ tonnás vassal a hátsód alatt fogsz repeszteni 130-as tempóban, ez pedig a műszaki felkészültségtől kezdve a baleset-megelőzésen át az elsősegélynyújtásig egy sor ismeretet és gyakorlatot követel meg tőled, méghozzá hibátlan találásban, ugyanis nem a zárt pályádon fogod használni, hanem sok más ember között.

Egy jogosítvány hatalmas felelősség, csak sajnos az elterjedtsége miatt sok a felkészületlen és/vagy alkalmatlan ember az utakon. Ahogy például helikopterhez, úgy egy egyszerű személyautóhoz sem mindenkinek való a jogosítvány (azzal a nyilvánvaló különbséggel, hogy autót azért jóval egyszerűbb elvezetni).

2020. júl. 15. 17:11
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Regebben kulon muszaki vizsga volt, mar az sincs.
2020. júl. 15. 17:13
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért a mostani mennyiségre egyáltalán nem lehet mondani, hogy sok. Nem egetrengető dolog, hogy megtanuld, pl hány fékkör van és miért, felismerd képről az ablakmosó tartályt, tudd, hogy valószínűleg mi a gond, ha a guminak csak az egyik széle kopik, mekkora lehet a kormány holtjátéka stb. Ez ma a “műszaki” rész és még vizsga sincs belőle külön. Én technikai dolgokban nagyon ügyetlen lányként megtanultam őket simán. Arról nem is beszélve, hogy csak a vizsgára kell gyakorlatilag mindet és azonnal tudnod, utána ha valamit elfelejtesz, bármikor utána nézhetsz a neten, a legfontosabbakat meg folyamatosan fogja mondani az oktatód is valószínűleg (pl fékpróba mikor és miért kell), és rögzülnek.
2020. júl. 15. 17:32
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert mi olyan sok érthetetlen műszaki dolog van egy B kategóriás jogosítványnál amit tudni kell? Aki egy B kategóriás KRESZ vizsgát nem tud teljesíteni, az alkalmatlan arra, hogy jogosítványa legyen.

Egy embernek akinek jogosítványa van, illő tudnia egy akkumulátor feltöltését, ablakmosó feltöltését, fagyálló és olajszint ellenőrzését, guminyomás ellenőrzését, kormány holtjáték vagy épp a fék ellenőrzését. És ezek csak a legalapabb dolgok. Most gondold el, ha ilyeneket nem tud egy ember aki vezet, kimegy a világból úgy, hogy észrevenné a hibát és már csak azt veszi észre, hogy megállt alatta az autó, vagy balesetet okozott.

Egy átlag felhasználónak, nem autószerelői szinten ugyan, de annyira kell értenie az autóhoz, hogy mégis tudja mi az amit használ.

Az a kevés dolog ami meg fizikai jellegű, az nem lehet annyira bonyolult, hogy ne lehessen megtanulni. Nem véletlenül 8 általánoshoz kötött csak a jogosítvány megszerzése. Elméletileg bárki meg tudná tanulni a dolgokat, gyakorlatban erre rengeteg ellenpéldát látni sajnos.

2020. júl. 15. 18:15
 9/19 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Az összes műszaki dolog arra szolgál, hogy biztonságosan tudj közlekedni és ellenőrizni tudd a járművet.

Nem kell szerelőaknában teljesíteni meg derékig belemászni a motorháztetőbe avizsgán...

2020. júl. 15. 18:22
 10/19 A kérdező kommentje:
Nekem ez elég nehéz de megpróbálom be magolni. Mert már kifizettem szóval mindegy.
2020. júl. 15. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!