Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fagyálló és ioncserélt lágyvíz...

Fagyálló és ioncserélt lágyvíz aránya és beöntése?

Figyelt kérdés

Adott egy golf 4 1.9pdtdi 74kw 2002-es autó.

Hűtő csere után most tiszta víz van benne és ezt szeretném lecserélni.

Vettem 3x 1l G12 fagyállót (pirosat)

És 1x 5L ioncserért lágy vizet.

Azt lenne a kérdésem,hogy ebbe az autóba mennyi hűtőfolyadék megy és hogy milyen arányba dúsitsam. Bárdiba azt mondták, hogy miután ki engettem a régit akkor önt sem bele a 3l g12 és utána addig vízzel míg a maximumra nem ér .

2020. júl. 7. 14:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A fagyálló dobozán rajta szokott lenni, hogy milyen hőmérséklethez milyen keverés szükséges, nekem pont áll egy a szekrényben, ezen a következő keverési táblázat van (koncentrátum/víz arányban):

- 1/1 arányban -35 fokig biztonságos

- 1/1,5 arányban -27 fokig biztonságos

- 1/2 arányban -20 fokig biztonságos

2020. júl. 7. 14:54
 2/12 anonim ***** válasza:
21%

Ioncserélt víz nem jó, desztilált kell bele.

A fagyálló dobozán rajta van, hogy milyen arányban kell hígítani, általában 1:1

2020. júl. 7. 15:11
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Kb ahogy mondták az jó aràny lesz. 5 l körüli folyadék megy bele.
2020. júl. 7. 15:11
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ioncserélt víz teljesen jó.

A desztillált víz tisztább, de azt inkább laboratóriumokban használják (meg pálinkafőzéskor).

Autósboltokban is ioncserélt vizet árulnak, desztillált vizet szinte csak patikában kapsz.

2020. júl. 7. 15:46
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
4! Arra gondoltam, igazad van, csak én is egy fogalomként használom. Az autósboltban is ioncseréltet adnak, tök mindegy mit mondok, nem javítanak ki, hogy az nem helyes fogalom.
2020. júl. 7. 15:58
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ja, egy időben én is vadásztam desztillált vízre, mert elvileg azzal kellene keverni, de szinte sehol sem találtam.

Webshopokban is keverik a fogalmakat, lásd:

[link]

A címkén látszik, hogy ez is ioncserélt víz.

2020. júl. 7. 16:09
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Laborban dolgozom. Még nyomanalitikai célra is ioncserélt vizet használunk, mert teljesen megfelelő. Olyan labort, ahol ténylegesen nekiállnak desztillálni utoljára a 2000-es évek elején láttam. Autó hűtőjébe is teljesen megfelelő az ioncserélt.
2020. júl. 7. 16:12
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha már témánál vagyunk. Szerintetek a szárítógépben felgyűlt víz is desztvíz lesz? Jó lehet vasalóba vagy autóba??
2020. júl. 7. 16:26
 9/12 anonim ***** válasza:
65%

Szárítógépben szerintem nem forr el a víz, ami aztán lecsapódik.

Az gyűlik össze, amit kicentrifugázik a gép.

Az sima koszos víz.

2020. júl. 7. 16:31
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a 8-as ilyen levegő pármentesítőre gondolt, ha nem tévedek. A levegőben lévő páratartalmat csapja ki egy hűtött felületem, ahonnan a kondenzvíz a tartályba csepeg. Nekem is van ilyen, de én inkább kiöntöm a lefolyóba. Egy idő után valami gusztustalan nyálka lesz benne. Munkahelyemen meg senkit nem zavar ha időnként saját magamnak csapolok 5 liternyi ioncserélt vizet. Kollégák is innen hordják, önköltségi áron nem nagy pénz.
2020. júl. 7. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!