Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 125 köbcentis 15 ló erős...

Egy 125 köbcentis 15 ló erős motor mennyire elég a teljesítmény?

Figyelt kérdés

Hobbi turázos motornak lenne és kettő Max 60 kg személy az utazó.

Hétvégéken ként 30-60 km- es utazásra elég?

Mennyi a végsebesség ?

Mennyi a max utazó Sebessége?

B125 ös jogsi ötlet tetszik mert elég jó áron van

(21F)

2020. júl. 6. 09:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én régen 125-ös MZ-vel bejártam az országot, felbatyuzva , sátorral.

Most azért ezek biztos jobb motorok.

2020. júl. 6. 09:53
 2/4 anonim ***** válasza:

125 köbcentivel élvezhetetlen utassal menni. Meg amúgyis élvezhetetlen az utassal motorozás.

Nekem 200 köbcentis 15 lóerős motorom van, ennek kb 90-100 km/h az utazója. 110-nél már eléggé erőlködik.

Én megbántam a B125 jogsit, teljesen felesleges kiadás volt, jobban megéri az A2-t megcsinálni. Sokkal nagyobb a választék, jobbak a lehetőségek. 125 köbcenti arra jó, hogy a városban dinamikusabban tudj közlekedni, mint a porbafingó 50-esekkel.

N

2020. júl. 6. 10:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem, két fővel lennétek? 125 köbcenti nem ideális túrázáshoz, egyedül még csak-csak, de utassal még rosszabb. Nekem az első motorom egy 125-ös supermoto volt, leggyakrabban Budapesten belül használtam, oda isteni volt, néha mentem vele Sümegre a 8-as úton, de már a 90-es korlátnál is szar, 110-esnél még kellemetlenebb, főleg mert sok a domb, ahol felfele egyedül is 80 km/h a max, de néha 70.

Ennek ellenére voltunk utassal túrázni, Tátrán keresztül Krakkó, majd Prága, majd Brnon keresztül haza. Tehát nem lehetetlen, csak több idő, mint nagyobb motorral, illetve több konpromisszum. Volt, ahol 30 km/h volt a teljes napra vetített átlagunk, mivel ezek a motorok általában nem olyan kényelmesek, elzsibbad a far, a tankjuk arányaiban kisebbek, 200-250 km után meg kell állni tankolni. Viszont 3,3 liternél sose fogyasztott többet legalább :)

Egy 125-ös erőtlensége gyakran picit veszélyes tud lenni, mivel kevesebb irányba tudsz menekülni, gyakrabban akarnak agresszíven megelőzni, néhányan kevésbé vesznek komolyan. Cserébe odafigyelésre, türelemre hatékonyan megtanít, ami később, nagyobb motorokon két igen hasznos készség.

Mindent összevetve szerintem is jobb volna utassal, túrázáshoz egy A2-es. Ugyabakkor megint hangsúlyozom, hogy 125-össel sem lehetetlen az elképzelés, csak több a kompromisszum. Van, aki 125-össel járja be az egész világot.

Ha A2, akkor kezdésnek jó lehet egy 250-400 köbcentis motor.

2020. júl. 6. 12:34
 4/4 anonim ***** válasza:
29%
Nem elég sajnos, 15 lovas motor 16 évesen opció, mikor nem lehet erősebb géped.
2020. júl. 6. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!