Első autó vásárlással kapcsolatos kérdés? Mik az általános buktatók?
Zöldfülű vagyok autóvásárlással kapcsolatban. Kb. 500e a keret, első autónak megteszi ez is, majd később lehet drágább is.
Nézegetek egy 2001-es 1.2-es benzines C Corsát. 450e Ft, nagyon jó állapotban van, kereskedés árulja. Ami kicsit elbizonytalanít, hogy lekértem ügyfélkapun, és eddig 8 tulajdonosa volt. Ez jelent valamit? Számomra azt, hogy 2-3 évente eladták... de vajon miért? Simán lehet, hogy csak új autó vásárlása miatt. Ennek ellenére érdemes megnézni egy ilyen autót?
Miért nem nézel másikat, hiszen több ezer van eladó még ebben az árban is.
Persze túl sok jót ne várj ebben az árban.
Nem feltétlenül, mert a kereskedések is tulajdonosnak számítanak.
Vagyis ha az első tulajdonosa eladja használtként egy kereskedésnek (vagy beszámíttatja), majd a kereskedés eladta valaki másnak, máris 3 bejegyzett tulajdonosa van már a gépnek. Aztán az is előfordul, hogy kereskedések egymás között passzolják. 20 éves autónál 8 tulaj szerintem nem mond semmit.
2015-ös gépet vettem így, hogy egy tulajdonosa volt előttem, de 5 volt bejegyezve: ebből 1 a szalon, 1 az első tulaj lízingen, utána első tulaj saját néven, végül pedig 2 különböző kereskedés.
2001-es, 1.2-es C Corsa 450-ért túl drága. Opel ennyi idősen rizikós a rozsdásodás miatt.
Tapasztalatok szerint az eladó(k) az eladás előtt nem költenek az autóra csak tankolnak bele, semmi több. Jelen esetben ez a Corsa 8X átélhette. Szegény picuri motor nagy eséllyel kapott hideget és meleget az előző tulajdonosoktól. 2-3 évente gazdát cserélt: addig használták ameddig volt rajta műszaki. Vizsgáztatás, felkészítés, esetleges javítások pénzbe kerülnek..., ezt az autót sokan nem szerették. 2014-ben a 2000-es 2.0DTI-t 550-ért vettem 2. tulajdonostól. Semmi gond nincs vele. Adásvételnél az eladó lefényképezte magát az autóval és elsírta magát. Kikötötte 8.000-ként mindig cseréljek benne olajat! 2 évvel később a bevásárlóközpont parkolójában odajön hozzám egy család, férj és feleség, 2 gyerek. Férj: "Szia! Ne haragudj! XY vagyok! Az autónak mi voltunk az első tulajdonosai. Megengeded, hogy az autóval készítsünk egy fényképet?" Igen, lehet! Ha már így szelfiznek vele nem lehet rossz kocsi. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!