Öreg G Astrám végsebessége elvileg 170 km/h. Tényleg tud ennyit? Ki merjem próbálni?
Azért megjegyezném, semmilyen autó nem tökéletesen biztonságos a végsebességénél. És ez fokozottan igaz, ha öregebb a jószág.
Fékek, úttartás, kormánymű állapota...
Én nem erőltetném.
A "kikormoláshoz" elég kisebb sebességnél, alacsonyabb fokozatban megpörgetni, tehát emiatt sincs értelme.
"Nem a sebességtől parázok, hanem hogy megárt az autónak."
Mindkettőtől tartsál.
Ha öregember megfuttatsz, lehet, hogy infarktust kap, de lehet, hogy előbb esik el és töri össze magát.
Hát igen, a kis súlyú kocsik tudnak repeszteni, csak az a gond, hogy az ember úgy érzi, mindjárt az ég felé repülnek..:)
Egyébként 160-at minden autóm bírt (Toyota, Mitsu), a Swift volt az egyetlen, ami túlszárnyalta ezt is, de amikor ránéztem az órára, inkább visszább vettem, mert nem volt kedvem a Holdra szállni..
Volt egy '95-ös Renault Safrane-om, 3.0 V6.
Na ezt egyszer az autópályán "kitapostam" a végéig. Óra 260-ig volt, az kiakadt, a GPS szerint 255 volt. És fordulatszámra tiltott le, az ötödik is leforgott tiltásig.
Marhára tetszett, amíg előre nézve fel nem fogtam, mennyire gyorsan ér oda hozzám egy, majdnem a láthatáron lévő fa a szalagkorlát külső oldalán.
Már léptem is le a gázról.
Soha többé nem eresztettem 200 fölé, azt is csak "ünnepnapon", német pályán pár kilométert.
Tényleg ijesztő. És igazán valószínűleg akkor jönnek a bajok ,mikor már nem ijesztő, mert megszoktad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!