50cc robogónak rosszat tesz ha végsebességen használom aztán hirtelen leállítom?
Ha kétütemű. Akkor még azt se mondanám, hogy sokat rontasz az élettartamán. Már a simsonok is simán elmentek 1974-ben 20-25 ezer kilométert úgy, hogy általában a teljesítményük 95%-át kivették belőlük az emberek mikor használták.
Egy új gyártástechnológiával készült robogónak is ki kell bírnia. Hiszen a Yamaha Mint-ok is elmentek 30.000 kilómétert.
Ez nem turbós motor, nincs olajnyomás, nincs hűtőfolyadék. Fém a fém ellen játszik. Ha leállítod szépen lehűl. Ennyi.
De, komplett motorgenerál után.
Van egy kétütemű robogód, 15.000 kilóméternél elkezd zörögni a motorja. 20-25 ezernél már nagyon zörög és már elég erőszegény a motorja. 30 ezernél meg már nem indul be mert nincs annyi kompresszió benne, mellé ha beindúl istenverte módon zörög.
Ilyenkor szétszeded, kicseréled a csapágyakat, lépsz a következő túlméretre, felújíttatod a főtengelyt. Utána újból 15 ezer kilóméterig hibátlan majd egyre zajosabb és végül nem indúl be.
Így értem, hogy a Yamaha Mint is elment motorgenerál nélkül 30.000 kilómétert.
Az nagyon kevés
Gondolom a 2010 után gyártott 4 ütemű robogók gond nélkül elmennek 100.000km -t
Az nagyon kevés. xD A kétütemű wartburgok és trabantok 60-100 ezer kilóméternél voltak generálozva általában.
Nem gondolnám, hogy egy 4 ütemű robogó elmegy 100.000 kilómétert.
Szerintem a Honda Cub se ment el annyit.
Szerintem az összes kétütemű ennyire "keveset" bír.
Mondjuk én nem rettenek meg egy komplett motor felújítástól. 20 ezer forint, egy szombat délután és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!