Waze App gps applikáció nem tervez autópályát, mi lehet a hiba?
Letöltöttem a WazeApp alkalmazást mivel szombaton megyünk nyaralni Keszthelyre. Azonban olyan gondom akadt, hogy amikor beírom útvonaltervnek, hogy Nyíregyháza (lakhelyem) - Keszthely akkor a GPS nem az M3-M0-M7 útvonalat adja be hanem a 36-3 meg az Isten tudja milyen főútvonalakat amelyek lényegében mind az autópálya mellett haladnak, tehát ugyanott kötnénk ki de azért nagyon nem mindegy, hogy 90-100-al tudunk haladni (ráadásul emellé tankolni is többet kell) vagy 120-130-al. Azért nem a szomszéd faluba ugrunk át.
Nézegettem a beállításokat ahol kikapcsoltam az "autópályák elkerülése" opciót, engedélyeztem minden fizetős nyavajat plusz még autópálya matricát is adtam hozzá, de sehogy sem oldódott meg a probléma. Igazából csak Pest alatt lenne szükségem a GPS-re, hogy az M0-ásra segítsen rávezetni mert nem sűrűn autópályázok így nem igazán megy fejből, hogy hol merre soroljak. A többi helyen a tábla jelzésekből elboldogulok. Van rendes GPS-em is de az azért nem játszik mert állandóan bevezet Pesten a belvárosba, ráadásul a Waze ha baleset/útlezárás van előttem akkor előre jelzi és azonnal tervezi a legrövidebb elkerülőt állítólag.
Valaki tud megoldást, hogy mit állítsak még át az alkalmazáson? Mi az amit nem látok? Előre is köszönöm a válaszokat :)
M0 ingyenes...
Egyébként ha tábla alapján elboldogulsz, akkor az M3-M0-M7 útvonal nem probléma. Próbáld meg kilőni a háttérből is a Waze-t majd újraindítani, ha tényleg be van állítva minden matrica, fizetős utak engedélyezése stb.
Ha ki van kapcsolva az autóálya-elkerülés, és hozzá van adva az országos matrica, akkor jónak kellene lennie.
Tervezés után, ha rányomsz a Routes (útvonalak) ikonra, ott sincs az autópályás útvonal?
Nincs, konkrétan 3db útvonal van.
Az egyik az M4 autópályát mutatja, de az le akar vinni Debrecenig és onnantól ismét sima országút.
Még esetleg a matrica engedélyezést megnézem mégegyszer mert nem országos van belőve hanem csak szabolcs megyei.
Meg is oldódott a probléma, országos szinten kellett engedélyezni a matricát.
Köszönöm a segítséget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!