Így átmegy az autóm a műszaki vizsgán?
Motorikusan és műszakilag feltételezhetjük, hogy hibátlan. Kisebb hibák, amiről tudomásom van: a rendszámtábla világítás egyik izzója kiégett, a vezetőoldali biztonsági öv ugyan jól tart, de nem húzódik tökéletesen vissza. Az ABS jeladóval lehet probléma, időnként kiírja indítás után, hogy nem üzemel. A karosszéria tökéletes, a jobb oldali ködlámpa műanyag kerete viszont hiányzik.
Hétfőn viszem vizsgázni, ezen hibák valamelyikét érdemes addig javítani?
A világítást cseréld ki.
Az övvezetőt be lehet fújni lakkal, hogy jobban csússzon, könnyebben visszamenjen.
ABS hiba 100% bukó, ha szerencséd van és éppen nem jelez be, akkor átmehet, de így ne közlekedj.
Ködfényszórót valóban nem nézik meg a gyakorlatban, hogy működik-e, de törött lámpatestet nem enged(hetné)nek át, valószínűleg bele fognak kötni.
Ha nem akarod megcsinálni, akkor a szabályos menete az (már a lámpatest cseréjén kívül), hogy kikötöd a csatlakozóját, lefeded szalaggal a lámpatestet mindkét oldalon szimmetrikusan, majd a kapcsoló jelzését belül lefeded valamivel, mondjuk fekete szigetelőszalaggal.
Elképzelhető, hogy nem fognak vele foglalkozni, de elméletileg buktatótényező.
Soha nem értettem miért hanyagolnak el emberek autókat ennyire. Pláne fékhibánál miért csak azon izgulnak, hogy átmegy-e műszakin, a saját testi épségük?
Egyébként a rendszámtábla világításban cseréld ki az izzót. Ha az ABS pont nem villan ki a vizsga alatt, akkor sajnos át fog menni.
Az izzó meg az abs (ha vilagit a check lámpája)azonnal bukó.
A többi senkit nem erdekel..........de ha ennyire leszarod a kocsit,hogy a fékkel sem foglalkozol,biztos vagyok benne,hogy lesz ott még gond.....főleg egy alfánál....ők nagyon nem szeretik a ridegtartast
Ha a biztonsági öv befog hirtelen rántásra akkor átmegy.
Rendszámtábla izzót cseréld ki.....
ABS világít akkor bukó.
Még mielőtt az a kép kialakulna, hogy közúti veszélyeztető vagyok aki nem törődik az alfájával, kiegészíteném a mondandóm. Az autó remekül fékez, a műszerfalon semmi hibajelzés nem világít. Az "ABS nem működik" feliratot néha kiírja indításkor a monitoron, ám ez mint megtudtam, vélhetőleg csak a kevés használat miatt gyakran alacsony töltésű akkumulátor miatt történik, ilyenkor az autó az indításhoz szükséges töltés érdekében a kevésbé fontos funkciókat kikapcsolja.
A rendszámtábla izzóját cseréltem azóta, remélhetőleg gond nélkül átgurul holnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!