Egyértelmű. Az első féktárcsa. Szabályoztatni kellet volna.
2010. aug. 1. 22:57
2/12 anonim válasza:
Első féktárcsát szabályoztatni? Aha, az jó... biztos.
Szal jó eséllyel nem volt időben cserélve a fékbetét, és hullámosra koptatta a tárcsát, esetleg a tárcsa lehet korrodált is, és ezért ráz a kormány.
Jó eséllyel a féktárcsa+fékbetét cseréje megoldja a problémát.
Nem árt, ha a kormányon a vibrációk elkerülése érdekében a gumik megfelelő állapotban vannak aminek alapfeltétele a jól beállított futómű, illetve a kerék centrírozása is sokat számít. Bár ezek inkább menet közben okoznak vibrációt, érdemes odafigyelni rájuk!
2010. aug. 1. 23:21
3/12 anonim válasza:
Hullámos az első féktárcsa= Csere.
2010. aug. 2. 10:33
4/12 A kérdező kommentje:
Ha a féktárcsával lenne gond akkor a fékpedálon is kellene érezni, hogy valami nem normális.
Pl. ugrálna, mocorogna fékezéskor...
2010. aug. 2. 10:41
5/12 anonim válasza:
Nem fog ugrálni a fékpedál ha hullámos a tárcsa, amikor cseréltem a tárcsámat elég rossz állapotban volt, nekem is ez volt a jel, nagy sebességről való fékezésnél vibrált az autó.
2010. aug. 2. 17:19
6/12 laszlo 47 válasza:
a fekpedal nem ugral csak a kocsi remeg az elozo valaszolo jol irta vagy le egyenesited esztergapadon a tarcsakat vagy ujjakat raksz
2012. jún. 22. 11:14
7/12 anonim válasza:
Látom ,már írtak ,de hátha tudok én is segíteni, Bmw 318i ugyanezt tapasztaltam.. fékezés után rángatott a kormány. Szervíz, nekem a féknyeregben a munkahenger szállt el , fékezés után nem engedett vissza.. felforrt a tárcsa és összeégett a fékbetéttel. Féknyereg féktárcsa fékbetét csere kompletten mindkét első keréknél. Érdemes oda figyelni, sajnos németországban tötérnt 500 euromba került.
2015. febr. 28. 23:03
8/12 Lacesz89 válasza:
Üdv.
Én is így jártam.100 km/h és az alatti sebességről való fékezéskor nem ráz a kormány de ha már 110ről vagy a feletti sebességről fékezek akkor igen.E39.Kicseréltem az első féktárcsákat a betétekkel együtt.A probléma még mindig megvan..Valakinek valami ötlet?
2016. máj. 19. 09:35
9/12 lefti25 válasza:
Nekem is remeg ha 110 fölött fékezek le de csak a bal oldali.lett megoldás vagy a tarcsa es a fekbetet csere megoldja ezt a problémát?a futomű alkatreszei nem reg lett cserelve szoval nem tudom. Mercedes c
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!