Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért remeghet a kormány...

Miért remeghet a kormány nagyobb sebességről való intenzív fékezésnél?

Figyelt kérdés

Hátsó fékferodolokat nemrég cseréltem, dobok szabályozva ezekkel nem lehet gond.

Az első ferodolokba 5000.km. van. szerintem szabályozás ott nem volt.(esetleg ez)

Első gumik belső oldalát enyhén eszi.

swift 1.3. 2001.

Véleményetek?

2010. aug. 1. 22:50
1 2
 1/12 anonim válasza:
Egyértelmű. Az első féktárcsa. Szabályoztatni kellet volna.
2010. aug. 1. 22:57
 2/12 anonim ***** válasza:

Első féktárcsát szabályoztatni? Aha, az jó... biztos.

Szal jó eséllyel nem volt időben cserélve a fékbetét, és hullámosra koptatta a tárcsát, esetleg a tárcsa lehet korrodált is, és ezért ráz a kormány.

Jó eséllyel a féktárcsa+fékbetét cseréje megoldja a problémát.

Nem árt, ha a kormányon a vibrációk elkerülése érdekében a gumik megfelelő állapotban vannak aminek alapfeltétele a jól beállított futómű, illetve a kerék centrírozása is sokat számít. Bár ezek inkább menet közben okoznak vibrációt, érdemes odafigyelni rájuk!

2010. aug. 1. 23:21
 3/12 anonim ***** válasza:
Hullámos az első féktárcsa= Csere.
2010. aug. 2. 10:33
 4/12 A kérdező kommentje:

Ha a féktárcsával lenne gond akkor a fékpedálon is kellene érezni, hogy valami nem normális.

Pl. ugrálna, mocorogna fékezéskor...

2010. aug. 2. 10:41
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem fog ugrálni a fékpedál ha hullámos a tárcsa, amikor cseréltem a tárcsámat elég rossz állapotban volt, nekem is ez volt a jel, nagy sebességről való fékezésnél vibrált az autó.
2010. aug. 2. 17:19
 6/12 laszlo 47 válasza:
a fekpedal nem ugral csak a kocsi remeg az elozo valaszolo jol irta vagy le egyenesited esztergapadon a tarcsakat vagy ujjakat raksz
2012. jún. 22. 11:14
 7/12 anonim ***** válasza:
Látom ,már írtak ,de hátha tudok én is segíteni, Bmw 318i ugyanezt tapasztaltam.. fékezés után rángatott a kormány. Szervíz, nekem a féknyeregben a munkahenger szállt el , fékezés után nem engedett vissza.. felforrt a tárcsa és összeégett a fékbetéttel. Féknyereg féktárcsa fékbetét csere kompletten mindkét első keréknél. Érdemes oda figyelni, sajnos németországban tötérnt 500 euromba került.
2015. febr. 28. 23:03
 8/12 Lacesz89 válasza:
68%

Üdv.

Én is így jártam.100 km/h és az alatti sebességről való fékezéskor nem ráz a kormány de ha már 110ről vagy a feletti sebességről fékezek akkor igen.E39.Kicseréltem az első féktárcsákat a betétekkel együtt.A probléma még mindig megvan..Valakinek valami ötlet?

2016. máj. 19. 09:35
 9/12 lefti25 válasza:
Nekem is remeg ha 110 fölött fékezek le de csak a bal oldali.lett megoldás vagy a tarcsa es a fekbetet csere megoldja ezt a problémát?a futomű alkatreszei nem reg lett cserelve szoval nem tudom. Mercedes c
2017. okt. 1. 15:33
 10/12 anonim ***** válasza:
vetemedett a kerékagy.
2018. júl. 19. 03:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!