Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meglett a jogsim, hogyan tovább?

Meglett a jogsim, hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Másodjára, sok plusz órával de ma végre meglett a jogsim. Ti mennyire éreztétek biztosanak jogsiszerzés után a tudásotokat? Rögtön bele kéne ugranom valakivel a forgalomba, vagy először inkább csak a környékünkön vezetgessek? (Budapest) Pl emelkedős úton sose kellett mennem, se parkolnom, autópályán se mentem. Eddig max 70 volt a legnagyobb sebességem. Viszont mindenképpen vezetnék minél többet, de érzem, hogy kell még a rutin, amit már az oktatóm nem tud megadni.

2020. jún. 29. 13:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%

Nem, semmiképp se vezess még forgalomban. Ülj le otthon egy székbe és szimuláld a vezetést úgy, hogy a két kezeddel megfogsz egy láthatatlan kormányt és elképzeled, hogy pl egy emelkedőn haladsz felfelé. Figyelj a pedálokra és a helyes váltóhasználatra.

A szüleidet vagy a barátaidat kérd meg, hogy állítsanak különböző vezetési helyzetek elé pl gyorsan kell kierülni egy kátyút vagy vészfékezni egy elédlépő gyalogos miatt.

Az is segíthet ha pl az internetről letöltesz különböző hangokat (fékcsikorgás, emelkedő fordulatszám stb) így jobban tudod gyakorolni a vezetést és feljeszteni a képességeid.

2020. jún. 29. 14:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem érzed magabiztosnak a vezetési tudásod, akkor először kisebb forgalmú helyeken vagy időpontokban mennék. Viszont mindenképp menj, vezess, mert csak úgy fogja megérni, ha nem teszed, akkor még kevésbé akarsz/mersz majd később vezetni.
2020. jún. 29. 14:02
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha jonak erzed magad es nem egy forgalmas helyen laksz, 6 utan kimesz elautozol az elhagyatottabb utcakban ilyesmik

2. Ha nem erzed egyaltalan meg a vezetest sot inkabb stresszelsz ha vezetni kell akkor ugyanrz az opcio maradhat, csak max hivj el valakit aki mar azert gyakorlott sofor hogy amig kiertek a nyugisabb helyre addig o vezessen

2020. jún. 29. 14:12
 4/11 A kérdező kommentje:
Budapesten lakom, bar inkabb kertvarosban. Itt viszont eleg sok az emelkedo, ami apam szerint nem para, csak eloszor lehet fura lesz. Na meg ugye oktatommal vizsgautakat jartunk be, rengeteg orat vettem igy fejbol emlekeztem bizonyos "akadalyokra". Persze ahol en lakom nincs annyi jobbkezes jarhatatlan utca mint ahol vezettem.
2020. jún. 29. 14:28
 5/11 A kérdező kommentje:
Eddig faterra vezettunk, de ott inkabb csak a parkolast gyakoroltuk. Jogsi nelkul nem mentunk forgalomba, nehogy meg ot buntessek meg a hulyesegem miatt. XD
2020. jún. 29. 14:30
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3 hónapja lett meg a jogsim, azóta nem vezettem. Ma hívtam fel az oktatóm, hogy elmehetek e vele vezetni mert autóvásárlás előtt állok, és szeretnék gyakorolni még, mielőtt egyedül neki vágok.
2020. jún. 29. 14:31
 7/11 A kérdező kommentje:
Erre en is gondoltam, csak amint irtam is sz en kotnyekem teljesen mas, mint ahol vezettem. Eddig is kb evente 2x ha jartam arra. De an nem banom, mert ott a stadionok kornyeken vannak erdekes forgalmi helyzetek, igy orulok h nem egy kisvarosban vagy elhagyatott helyen tanultam meg vezetni.
2020. jún. 29. 14:51
 8/11 anonim ***** válasza:

Gratula!

Én is kis forgalmú utakon gyakorolnék, ahogy már leírták.

2020. jún. 29. 15:23
 9/11 anonim ***** válasza:

#1 ekkora baromságot még életemben nem hallottam :D Brummogni ne brummogjon, hogy imitálja a motorhangot?

Kérdező: ha teheted először városban, aztán városon kívül autóúton, aztán pályán menj, hogy szokd egy kicsit a sebességkülönbséget, de azért a mélyvíztől sem kell ódzkodni, ha nem tudnál biztonságosan közlekedni nem kaptad volna meg a jogsit, csak oda kell figyelni.

Talán egy tanáccsal tudok még szolgálni, ne hagyd, hogy a mögötted jövők stresszeljenek. Gondolok itt pl a lámpánál való lefulladásra, vagy ha ismeretlen úton nem a sebességhatáron mész, hanem valamivel lassabban, mert azt érzed biztonságosnak.

2020. jún. 29. 16:43
 10/11 Endr 72 ***** válasza:
Ez erősen egyénfüggő.Én mikor levizsgáztam,rá 2 hónapra németországban dolgoztam mint sofőr.Az első 1000 k para volt,de aztán már élveztem.Ha te nem ilyen vagy,akkor gyakorolj.Ha vidéken laksz,akkor hétvégén menj boltba,vagy csak vezess valamerre valakivel,akinek van jogsija.Ha pesten élsz,keress valami nyugodtabb helyet,és ott gyakorolj.
2020. júl. 1. 12:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!