Miben változik ha 180 as gumi helyett 200 as gumit rakok fel?
Be engedi a villa, de nem ajánlja az eladó, hogy a 200 ast rakja fel,maradjon a 180 as guminál.
Ezt fél füllel hallottam 1 boltba,
Miért mondhatta?Miért rosszabb a vastagabb.Azt hittem minél vastagabb annál jobb a tapadás.
Biztos van rá magyarázat,nem tudjátok,rutinos Motorosok?
#1-es: motorról van szó.
#Kérdező: Egészen más lesz a gumi geometriája, ha ennyivel nagyobbat teszel fel. Nehezebb lesz kanyarban bedönteni.
Arról nem is beszélve, hogy a szélesebb gumi autónál működik. A motorgumi felülete ívesen érintkezik az úttal, teljesen más. Ott inkább a guminyomás befolyásolja, mekkora felületen tapad.
Elég az a 180-as, teljesen felesleges szélesebbet raknod, ráadásul nehezebb lenne motorozni vele. Az enyém 150-es, arra is szoktak 160-ast rakni, de többen mondják, hogy nem jó vele. Hidd el, jól kitalálták azt a gyárban.
köszi 4 es értem már,köszi az 1 es is kapott zöldet,tőlem
Neked milyen motorod van?
Szívesen.
Suzuki GSX-F 600, 2000-es évjárat. Sport-túra.
Igen,hátránya lesz csak. Sok régebbi 1000res sport motornak is 180-as a gyári hátsó méret,az újabb bivaj erős gépeken van már 190-200as de az is inkább design mert egyébként nagyobb felület attól nem lesz hogy szélesebb a gumi.
A motor gumi ugye erősen ível,autónál más mert egyenes a felület ott a szélességgel nő a tapadási felület is,motornál nem.
Motornál a megfelelő gumi nyomással éred el a megfelelő tapadási felületet ami kb ugyan annyi 180-as guminál is mint 200asnál.
Az én motoromon pl 190-es a hátsó, de a kawasaki is elismerte hogy design miatt kapott 190-est nem a funkció miatt.
Ami még említhető hátrányként hogy nehezebb is döntogetni egyik oldalról a másikra,több utat kell megtennie szegélytől szegélyig.
Másik hogy szélesebb gumi nehezebb is,ergo nő a giroszkópikus hatás ami szintén nehezíti a döntögetést mert a gyorson forgó kereket nehéz bármely irányba elmozdítani,így dönteni is.
A gyári érték a legjobb főleg ha kanyarvadászkodsz.
Most komolyan...
Leírom a motorom típusát, és lepontozzátok? Honnan jön ez a sok beteg fisz?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!