Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szakadt kuplung bowdennel el...

Szakadt kuplung bowdennel el lehet indulni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Azt tudom hogy alapból kuplung gázzal indulunk, de mi a helyzet ha elszakad a kuplung bowdenünk útközben?

Olyankor el tudunk indulni csak gázzal? vagy ilyenkor üresbe végig az útszélén 10-el?

Nem tudom elképzelni, hogy ilyenkor mi a helyzet..

2020. jún. 21. 11:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem tudsz menni vele, vagy váltani, attól függ mikor szakad el.
2020. jún. 21. 11:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Károsodás nélkül nem tudsz elindulni. Ez a két lehetőséged van:

- üresben vagy, jár a motor, elkezded finoman benyomni egyesbe a váltót. Szép lassan elkezd gyorsulni az autó, ha eléggé felgyorsult beugrik egyesbe. (Lényegében a szinkrongyűrűt használod a kuplung helyett)

- leállítod a motort, berakod egyesbe a váltót és ráindítasz. Ha elég kitartóan indítasz és elég erős az akkud, akkor felgyorsul annyira, hogy beindul a motor.

Ha már mozgásban vagy, akkor már megoldható a váltás ügyes gázpedál kezeléssel. Ha pont úgy adagolod a gázt, akkor tehermentesíteni tudod a váltót, ilyenkor lehet váltani.

Persze ezek csak szükségmegoldások, ha nincs szerencséd nagyobb kárt okozol vele. Szóval ha teheted inkább húzasd el egy szervizig.

Amikor nekem elszakadt, kihívtam a sárga angyalt. Alkatrészt nem tudott szerezni, ezért kb. fél óra alatt valahogy összebarkácsolta és haza tudtam vele menni.

2020. jún. 21. 11:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Üresbe és tolod vagy hívsz segítséget.
2020. jún. 21. 13:14
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Berakod kettesbe, aztán ráindítózól (szükség esetén 1esbe is lehet). 2esben simán tudsz 50-60as tempót menni. De amúgy fel is lehet váltani, úgy hogy amikor mondjuk kb 25 tel mész akkor kiszeded sebességből vársz kb 1 mp-et aztán szépen megpróbálod 3asba rakni. Vagy sikerül vagy nem. Visszaváltás is hasonló csak ott kell adni egy közepes gázfröccsöt is.

Nem veszélytelenek ezek a műveletek, mivel akár a váltóban is okozhatsz károkat. Ha valami jobb fajta autód van akkor lehet érdemesebb automentot vagy hasonlót hívni.

2020. jún. 21. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!