Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az új autókat kell bejáratni,...

Az új autókat kell bejáratni, mint régen?

Figyelt kérdés

#Új autó,bejáratás
2020. jún. 19. 09:21
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Nem. Viszont egy korai első olajcsere ajánlott.
2020. jún. 19. 09:31
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A hivatalos verzió szerint nem. Én azért az első pár 100 kilométeren óvatosabb szoktam lenni. (Ez nagyjából annyi, hogy kerülöm a kövér gázadásokat)
2020. jún. 19. 09:46
 3/8 anonim ***** válasza:
62%
Elvileg nem, mert a gyárban a próbaüzem alatt is már tiltáson járatják. Ugyanakkor azt javasolják, hogy eleinte ne pörgessed fel a motort (ez inkább a menettulajdonságok megszokását célozza), illetve, hogy ne járassad egy adott fordulaton huzamosabb ideig. Én ezeket betartottam az első 1000 kilométeren. Nem tudom, hogy segített-e, de az biztos, hogy nem ártott neki.
2020. jún. 19. 10:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ajánlott azokra is odafigyelni az első 3000 km-en, de ha csak az első 1000-ren figyelsz a bejáratásra, már az rengeteget számít. Úgyhogy igen, ajánlott bejáratni őket.

Egyébként eddigi kommenteket látva elkeserítő, hogy emberek mennyire nem értenek hozzá, ezáltal nem figyelnek autójukra kellőképpen.

2020. jún. 19. 10:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

" a gyárban a próbaüzem alatt is már tiltáson járatják."

Majd a több száz autót túráztatnak ott ezt hiszed?

Nem kell bejáratni, sokall jobban össze vannak dolgozva az alkatrészek mint régen.

2020. jún. 19. 11:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is azt mondták a szalonban hogy különösebben nem kell, használhatom rögtön normál módon. Ettől függetlenül az első 3-4e km alatt nem nyomtam padlógázt és óvatosan, elnyújtva gyorsítottam. Az egy adott fordulatszámot viszont nem kerültem. Mivel leginkább hosszabb utakon autópályán járok, beraktam a tempomatot 2300-as fordulatszámra és órákig úgy közlekedtem. Eddig nem veszem észre, hogy ez bármi gondot okozott volna.

Köztes olajcsere sem kötelező a legtöbb esetben. Én azért kértem.

2020. jún. 19. 13:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem kell bejáratni, korai olajcserék sincsenek már. Ettől függetlenül ha hosszútávra tervezek, tanácsos nem padlózni az első 2000 kilóméteren.
2020. jún. 19. 20:34
 8/8 anonim ***** válasza:
vannak autók, aminek a szoftverében benne van egy ilyen "tiltás", nyilván erősebb autóknál. az első párezer km-en nem engedi leadni a maximális teljesítményt.
2020. jún. 19. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!