Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudtok a vezetésre és...

Hogyan tudtok a vezetésre és csak a vezetésre öszpontosítani hosszabb ideig? (Főleg tanulóvezetők/friss jogsisok)

Figyelt kérdés

Főleg a tanulóvezetőket, frissjogsisokat, illetve azokat kérdezném, akik még emlékeznek a gyakorlati óráikra. Sajnos elég nehezen megy a vezetés, már vagy 80 órát vettem, és mindig vannak hullámvölgyek. Ma kifejezetten rosszul ment: volt hogy benéztem egy kanyarodási táblát; egyívű megfordulásnál úgy vettem be az ívet, hogy beálltam a szembe sávba, szal ha valaki jött volna, kerülhetett volna; valamint nem kapcsoltam időben és csak úgy tudtam tovább haladni, ha behajtottam a parkolóba, és onnan ki. Máskior meg simán levezetek 90 percet hiba nélkül.

Az oktatóm mondja is, hogy teljesen jól kezelem az autót, de baromi figyelmetlen vagyok. nehezen osztom meg a figyelmem, és nehezen megy az előregondolodás. Pl. az egyívű megfordulásnál is az volt a fejemben, hogy lehajtok balra, lassítok, kettes, de nem gondoltam a szembe sávra. Tény, hogy ez most elég necces időszak, mert vizsgaidőszakom is van, de hát a nagy betűs életben is lesznek majd kihívások, így erre nem tudom fogni. Esetleg valami módszer, hogy növeljem a koncentrációm?

2020. jún. 17. 13:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Később is ugyan úgy figyelni kell mindenre, csak már hozzá szokik az ember. A vezetés 90%-a abból áll, hogy figyelsz, mindenhova. Ha neked ez nem megy, akkor el kell fogadni, hogy nem való neked a vezetés.
2020. jún. 17. 16:22
 12/19 anonim ***** válasza:
Az oktatóm mondta, hogy ha a most 7 éves fia vezetni fog tanulni legalább 80-100 órát vetet vele, hogy magabiztosan tudja kezelni a kocsit.
2020. jún. 17. 17:27
 13/19 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Szerintem a figyelmet meg lehet szokni. Nekem is ez volt a bajom. Nem vettem észre egy táblát, vagy a közeledő gyalogost stb stb.

Aztán nyilván a vizsgához közeledve megembereltem magam és igyekeztem nagyon körültekintőnek lenni. Mikor meg már egyedül vezettem, akkor tudtam, hogy nem számíthatok se oktatóra se senkire, hogy szóljon, ha valamire figyelnem kell, úgyhogy akkor meg kb. rá vagy kényszerítve. Legalábbis nekem ez volt.

Szerintem normális, ha nem megy a figyelem elsőre. Régi 15+ jogsival rendelkezőknek abból könnyebb, hogy ők folyamatosan szoktak bele a növekvő forgalomba, az egyre több közlekedési lámpába stb. Aki most tanul, neki egyből kell mindenre nagyon figyelni, és erre tényleg nem elég a 30 óra.

2020. jún. 17. 19:38
 14/19 anonim válasza:
100%

Nálam is sajnos ugyanez a helyzet, mint a kedves kérdezőnél. Már kb. 60 órát vettem, most vizsgáztam 3. alkalommal, de ez sem sikerült. :(

Az autót jól tudom kezelni, figyelni is eléggé szoktam, de valahogy egy pillanatra mindig kihagy a figyelmem és sajnos van, hogy elcseszek valamit vagy későn reagálom le a dolgot.

2020. jún. 18. 14:00
 15/19 A kérdező kommentje:
Nekem még csak a második vizsgám lesz, de nagyon jó lenne átmenni. Még most is elkövetek egy-egy hbát, benézek pl. egy táblát, és aztán saoslhatok, hogy mos jobbkezes utcákban vagyok vagy sem. De ettől még nem gondolnám, hogy képtelen lennék a vezetésre. Ha mögöttem is több százezer km lenne, mint a legtöbb hozzászólóban, akkor nekem se jelentene ez akkora gondot. Érzem, hogy óráról órára fejlődök. Viszont sajnos azt is érzrm, hogy minél jobban megy az elején, annál nehezebben megy a végén, amikor már 90 percet vezettem városban.
2020. jún. 19. 18:09
 16/19 A kérdező kommentje:
Meglett :)
2020. jún. 30. 01:12
 17/19 anonim ***** válasza:

Gratulálok! Én ma próbavitsgáztam.

Ne beszéljünk róla.

Egy jobbkezest néztem be, meg a parkolásokon kell csiszolni még. A többi jobbkezes rendben van.

A hibáiból tanul az ember.

Más vezetni reggel 6-8 -ig, mint pl délután és más 50 percet, mint 100 at.

Hasznos volt, mert így tudjuk az oktatóval, hogy mire kell figyelni, mit kell gyakorolni még.

A parkolásra azt írta föl, hogy gyenge, de jó.

Gondolom a vizsgán van hibaszázalék. Tökéletes soha nem lesz, de bukni sem szeretnék nyilván.

2020. jún. 30. 08:38
 18/19 anonim válasza:
Gratulálok! :)
2020. jún. 30. 19:02
 19/19 anonim válasza:
100%
Na ma voltam 4. alkalommal vizsgázni, végre sikerült! :D
2020. júl. 9. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!