Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót érdemes venni...

Milyen autót érdemes venni olyannak aki most szerzett jogosítványt?

Figyelt kérdés

2020. jún. 17. 10:51
1 2
 1/16 anonim válasza:
79%
Valami olyan autót amit nem félt, hogy esetleg összetöri, mindenképpen valami használtat amit a pénztárcája is megenged.
2020. jún. 17. 10:56
 2/16 anonim ***** válasza:
11%

Szerintem ez az "amit nem félt" egy közhellyé vált butaság.

A friss jogsisok óvatosak, ritkán éri őket baleset.

Az első kb. 150 000 km-em alatt egy baleset sem ért, azóta 2 is.

Milyen autót vegyél?

Milyen autót vegyél? Olyat, amit megengedhetsz magadnak, ami szimpatikus, a felhasználásodhoz racionális és lehetőleg biztonságos.

2020. jún. 17. 11:11
 3/16 D. Brasco ***** válasza:
37%
Pirosat
2020. jún. 17. 11:43
 4/16 anonim ***** válasza:
Olyat ami a keretbe belefér és a használat módja szerint ideális. Ha ez a kategória megvan, akkor lehet keresgélni konkrét típust
2020. jún. 17. 12:03
 5/16 anonim ***** válasza:
Én egy biztonságos fél millióssal kezdenék, pl. E11-es Corolla.
2020. jún. 17. 12:44
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem most sikerült egy friss jogsis hölgyeménytől vennem egy autót, végülis olcsón adta, csak ezért vettem meg.

Ügyfélkapus fotók alapján rendesen hazavágta, 2 évvel ezelőtt még vadiújnak nézett ki az autó, most kb a dodzsem kategória...

Szóval igen, olyat, amit nem sajnálsz, és ne az összes spórolt pénzedből vedd.

2020. jún. 17. 14:28
 7/16 anonim ***** válasza:
0%
300 ezerért BMW-t.
2020. jún. 17. 16:42
 8/16 anonim ***** válasza:

Azzal számolj hogyha egyszer vettél egy autót akkor az onnantól vinni fogja a pénzt. Éves biztosítás 150 ezer ha fiatal kezdő jogsis vagy. Éves adó 15 ezer. És akkor még nem mentél vele egy méter sem, nem cserélted a kötelezőket és nem voltál szervízbe sem.

Így én azt mondnám hogy olyat vegyél aki tetszik és 5 év múlva is el tudnád benne képzelni magad.

Ha lekoccolsz valamit vagy téged lekoccoltak azt helyre lehet hozni. Viszont ha nem tetszik az autó, de köré rendezted az életed (mert mondjuk olyan munkád van ahova azzal tudsz eljutni) és évi 200 ezret elvisz csak az hogy jársz vele, akkor nehezebb, van amikor esélytelen lesz lecserélni a megvásárláshoz képest.

Így én azt mondom hogy első autónak is olyat vegyél ami tetszik és el tudnád benne sokáig képzelni magad.

Belém belémjöttek februárban. Megtoltak hátúlról mikor parkolt az autó. Cserbenhagyásos volt. Nem kerűlt elő a tettes. Nekem kellett állnom. 50 ezerből megjavítottam.

Most nagyon bánnám ha egy olyan autót vettem volna ami nem tetszik és minden nap büszkeség helyett kicsit fájó szívvel ülnék be mert nem azt vettem amire vágytam csak hogy ne 50 ezer legyen a javítás hanem 15 ezer...

Komolyan. Ha így 5 év vezetés után cserélni akarnám arra amit végül vettem, akkor az átírás többe lenne mint a balesetem helyre rakása.

Ha rám hallgatsz akkor azt veszed ami NEKED tetszik. És nem azt ami másoknak.

2020. jún. 17. 17:54
 9/16 anonim ***** válasza:
49%

Ha nem egy erőgépet vesz, akkor nem olyan sok a biztosítás meg az adó.

Nekem 1,4 esre kb.38e az éves biztosítäs, kb7e az adò.

Friss jogsisként.

Nekem adtak olyan tanácsot, hogy olyat vegyek ami tetszik. Mert ha rossz lesz, akkor is jobb ränézni mintha alapbòl nem tetszene. :D költöttem is rá szépen, de addig nyùjtòzkodtam ameddig a takaró ért. Annyiért vegyél, hogy utána olajat meg vezérlést kitudd minimum fizetni. Meg persze jól nézesd ät.fékek, ilyesmik.

2020. jún. 17. 18:27
 10/16 anonim ***** válasza:

Én még kiegészíteném annyival, hogy maximum akkora autót vegyél, amilyennel végig tanultál.

Ha te egy kis 2000-es Peugeot 206-on tanultál végig, ami össz-vissz 3,8 méteres, és nagyjából ott a hátsó tengelytől az autó végéig 0,6 méter van,

akkor ne vegyél 2009-es Peugeot 407 coupe-t, ami 4,8 méter hosszú és a hátsó tengelytől az autó végéig 1 méter van.

Több, mint 1 méterrel hosszabb, és míg a tanulóautón megszoktad, hogy ahol a hátsó szélvédő, ott az autó vége, addig a másiknál még van mögötte kicsivel kevesebb, mint 1 méter.

Kisebbet persze lehet. Ha ez fordítva történne, hogy 407-essel tanultál, akkor 206-ot nyugodtan lehet venni.

Természetesen vannak egyedi esetek, mikor valaki simán ráérez az autóra, de az esetek többségében, egy abszolút friss jogsis, aki az oktatáson kívül soha nem vezetett, főleg nem más fajta autót, a legeslegelején nem ildomos nagyobb autót venni. A későbbiekben már minden további nélkül, de legelső autónak, az első 5 évre, csak ugyanakkorát vagy kisebbet, közben folyamatosan kölcsönkérni, probálgatni, hozzászokni, vezetgetni kollégák, ismerősök, rokonok nagyobb autóit.

2020. jún. 24. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!