Nagymotoros jogsinál hogy állnak a képzés során azokhoz, akik ténylegesen akkor ülnek először motorra?
Én is nulla motoros tapasztalattal ~1 hónapja sikeres forgalmi vizsgát tettem. B kategóriában vezetek 8 éve ~100km-rel a hátam mögött vágtam neki az A-nak. Minden flottul ment, elsőre sikerült minden vizsga, plusz órákat sem kellett venni. Leginkább a mindennapi vezetésből berögzült szabálytalanságok voltak a gondok a forgalomban:
-Stop vonalnál megállás, s ha nem látsz ki előregurulás, s újra megállás
-Egyirányú utcából való balra kanyarodás
-30-as, 40-es táblák
-Gyalogos elengedése
-Záróvonal átvágása kanyarodó sávban
Szerintem vágj bele, s ne parázz rá, simán menni fog. Én egyből egy 600-as Hornetre ültem. Talán a nyolcasozással voltak némi gondjaim gyakorlás közben, de vizsgán szerencsére nem volt semmi probléma.
Ha most elkezded talán még idén be is tudod fejezni, s jövőre már csak a motort és a felszerelést kell beszerezni! :)
Arról tudj, hogy november környékén a közlekedés felügyelet leállítja a motoros gyakorlati oktatást, s csak márciusban indul újra. Nincs fix időpont, amint rosszabra/hidegebbre fordul az idő. Ez lehet november 1 illetve 10 is.
"Én egyből egy 600-as Hornetre ültem. Talán a nyolcasozással voltak némi gondjaim gyakorlás közben, de vizsgán szerencsére nem volt semmi probléma."
Ez a két mondat így egymás mellett eléggé hajmeresztő. A 3 rutinpálya a legalapabb tudást igényli. Ha ez sincs meg stabilan, akkor szerintem felesleges kockáztatás egy 100 LE-s motor, ami 60 Nm (fejből tippelek, nem tudom pontosan). Légyszi menj el minél hamarabb és minél több vezetéstechnikai képzésre. Nem szeretnék a hírekben olvasni rólad. Sok sikert és gratulálok a sikeres vizsgához! :)
12: A gondot értsd úgy, hogy a rutinvizsga időtartama alatt 2x beletettem a lábam a nyolcasba, mert úgy éreztem elesek :-)
Tréning alap, akár kötelezővé is tehetnék, mert hogy az oktatáson annyira minimális a szint amit kapsz, hogy utána a forgalomban lehetnek meglepetések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!