Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simsonnal Budapestre?

Simsonnal Budapestre?

Figyelt kérdés
Idén nyáron meglesz a jogsim, és ki szeretnép próbálni, milyen egy s51-essel suliba menni. Valakinek van tapasztalata, mennyire élhető a városban egy ilyen motor?

2020. jún. 15. 11:37
1 2
 1/12 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
Nagyon feelinges. Lámpánál meglendíted 1-esben utána kettő, kiforgatod ~30-ig. Aztán 3 és szépen eléred az 50-et. Viszont ha megkell állni és nem vagy rutinos akkor életveszély.
2020. jún. 15. 11:44
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Budapestre, vagy Budapesten?

A városi forgalomban egy dinamikusabb/lendületesebb motor kéne. Akár egy robogó is megteszi.

2020. jún. 15. 11:45
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Felejtsd el. Már 15 évvel ezelőtt is kerültèk a Simosokat a suliban olyan büdösek voltak. Tiszta benzin meg olajszagú leszel tőle. Nem mintha egy robogó kevesebbet füstölne, de aki normàlis robogóval járt soha nem volt büdös. A simosok viszont délig büzlöttek a reggeli 10 perces motorozás miatt.
2020. jún. 15. 12:05
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

Budapest magyar léptékkel egy hatalmas város, és nagyon sokféle. A belvárosban gyakran a sétálóutcában bandukolás is kihívás. A belső kerületek forgalma még hétvégén is jelentős. Két keréken közlekedőnek nincs semmi becsülete.

És van nagyon sok olyan rész, ami inkább falusias, és olyan utcák, ahol 2-3 jármű/nap a sűrűség.

Merre szeretnél mozogni?

2020. jún. 15. 12:05
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó olajzabáló kétütemű motor után sem kell a tanteremben közel ülnöd senkihez.
2020. jún. 15. 12:07
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Budapesti forgalomban simsonnak nincs helye. Túl gyenge, ezért veszélyes vele közlekedni. Iskolába járni meg nem is lenne praktikus, mivel nem pakolható.

Vegyél egy jó állapotú robogót, azzal még valalahogy elleszel, de minél előbb tegyed le az A1-es vizsgát.

2020. jún. 15. 12:27
 7/12 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%

Ha nem fúj ki a kipufogó, új a karburátorban a tömítés és a blokkban a szimeringek se eresztik az olajat akkor nem igen leszel 2T szagú, hiszen a kipufogó mögötted van.

Aki meg azt mondja nekem, hogy egy Simson nem elég dinamikus városban, annak elmondom, hogy egy S51-nek 12 sec a 60.

2020. jún. 15. 12:32
 8/12 Wadmalac ***** válasza:
80%

"A simosok viszont délig büzlöttek a reggeli 10 perces motorozás miatt."

Gondolom mindnek a felhajtott "enduro" kipuffja volt, ami a hátadon keveri a füstörvényt.

2020. jún. 15. 15:15
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mennyire dinamikus egy Simson, de én egy 4t 50-es Piaggióval járok suliba az agglomerációból Újpestre, heti 2x 17. kerületbe, Fótra és néha a rakparton is. Gyakorlatilag nincs olyan hely ahol ne lenne elég a 65-ös végsebessége,sőt általában 50-55-nél nem is megyek vele gyorsabban, nyilván nem a leggyorsabb/forgalmasabb utakat kell keresni. Nem te leszel a leggyorsabb, de 2 sávos úton senkit nem fogsz zavarni mint pl a Szentmihályin.

Azt nem tudom, hogy mennyire leszel 2t szagú, de van úgy, hogy 200 méterre előttem haladó 2t motor szagát megérzem, ami helyileg elég koncentrált lehet.

2020. jún. 15. 17:21
 10/12 A kérdező kommentje:
Hát ebben a szag-problémában van valami, bár a kipufogó jó, szóval elvileg mögöttem fújja ki. A Budaörsi út - Hegyalja út - Erzsébet híd - Fővám tér útvonalat kéne teljesíteni. Szerintem a teljesítmény nem gond, hamar 50-en van ez, és elég rutinos is vagyok.
2020. jún. 16. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!